Logga in Bli medlem

Premier cola

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut. Utanför skiner solen och temperaturen har passerat 20 grader med god marginal.

Inomhus behåller ännu ledigheten sitt grepp. Ljuset är släckt, luftkonditioneringen susar och blickarna är fästa på flimrande bildskärmar. Bredvid vår skärm, inom mycket bekvämt och noga avpassat räckhåll, finns den obligatoriska stora flaskan fulcola. Premier cola. Mycket väl kyld, billig och nära till hands.

En billig cola som inte utger sig för att vara något annat. En cola som ingen tror kan mäta sig med originalet. Men ändå en förpackning som på något sätt har en egen identitet - även om den ser billig ut, och inte försöker vara något annat, utlovar den något som är dess eget.

Vi testar Premier cola tillsammans med det inte helt okända spelet Portal. Vi kan snabbt konstatera att Premier cola är lika förstapersonskompatibel som vi mindes den. Oavsett om man föredrar mus- eller tangentbordshanden kommer rörelserna helt naturligt. Spela, dö/pausa/invänta laddning och ta en klunk, spela och så vidare. Det mest naturliga av mönster. Kolsyrenivån är behaglig, coladoften är lätt och drar åt colanappar. Smaken är även den lättsam och tillmötesgående, kanske med en ton av mjöliga äpplen eller päron. Vårt första glas skummar och bubblar fint, något som med tiden avtar. Men Premier cola förlorar inte sitt inbjudande utseende för det, och smaken behåller sin fina balans även när temperaturen smyger iväg uppåt.

Vi kan inte heller undgå att märka hur naturligt Premier cola går ihop med diverse snacks, godis och andra tilltugg. Glas efter glas rullar ner medan vi spelar, behagligt och utan större åthävor. Efter en avslutad första genomspelning på en fyra timmar är vi alltigenom nöjda och belåtna och vår colaflaska är tydligt slut.

Premier cola är en riktigt bra fulcola, en kandidat till titeln fulcolornas Big mac (fast mer prisvärd). En rak och ärlig billighetscola som är lättdrucken och oväntat god i sitt sammanhang.

Skriven av Fredrik Björeman 2010-09-27

Tillverkare/märke: Premier
Colan säljs (officiellt) i: Sverige
Sockerfri: Nej

Recenserat exemplar
Inköpsställe: Willys Mölndalsvägen, Göteborg
Förpackning: PET-flaska, 1,5 l
Pris (exkl. pant): 7,90 kr
Pris/liter: 5,27 kr

Betyg smak
0 0 0 0 0
Betyg utseende
0 0 0 0 0
Betyg förpackning
0 0 0 0 0

Det finns inga läsarrecensioner av Premier cola än.


Logga in för att skriva en egen recension

Nedan visas de tio senaste tipsen om Premier cola.

Visa alla tips

Tipsa om Premier cola Tipsa om Premier cola

Kommentarer

Helt ok Cola

Nicke 2013-09-24 07:43

Prisvärd Cola =)

Carro 2013-10-12 10:58

Jag tycker faktiskt att Premier cola smakar bättre än Coca Cola, och ja, faktiskt lite bättre än Pepsi också. Jag vet inte om det betyder att jag har en dålig stamtavla, det jag kan säga är att det är en extremt slitstark cola; den införlivar allt vad man kan förvänta sig av en cola, men samtidigt är smaken tillräckligt generisk för att man aldrig ska tröttna på den, och det kanske är precis där som styrkan ligger. Fantastisk!

Jempa 2014-01-19 00:32

Instämmer med dig Jempa. Dessutom är den billig! :)

Anders 2014-02-13 16:23

Köpte ett gäng Premier cola på Willys häromdagen och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Inte så sötsliskig, men ändå tydlig colasmak. Och 3.90 burken...(eller något sådant). Spöar lätt Coke som jag tycker blivit fadd och intetsägande på sista tiden. Särskilt Life...

Kalle 2014-10-09 09:59

Premiercola är god. Smakar inte så sött och den duger bra!

Carro 2014-10-13 21:27

bästa budjetcolan ever billig men erikigt bra och rund i smaken lite socker och mindre cola fast en nackdel att den känns lite tunn men det gör inte så himla mycket

Fiah 2015-01-12 05:08

Skriv kommentar

NamnE-post

KommentarCopyright © Martin Gunnarsson och Fredrik Björeman 2005-2015. Allt innehåll ägs av respektive upphovsman. Webbplatsen använder cookies.