Rio cola

Rio cola ser ganska oansenlig ut vid första anblicken, men tittar man närmare på den finns det flera detaljer som tyder på att det här är något utöver det vanliga. För det första är flaskan i glas, och det ser inte ut att vara någon standardflaska, snarare en som är specialgjord för ett visst bryggeri. För det andra har etiketten en gammaldags handmålad stil, extremt retro och extremt snygg. För det tredje är det ingen vanlig kapsyl, utan en sån med en ring att dra loss den med, snajdigt.

Rio cola skummar väldigt snyggt när man häller upp den, helt i linje med den snygga förpackningen. Den är lagom kolsyrad och luktar väldigt inbjudande och gott.
Den har en ganska fruktig colasmak, lite egen, men fantastiskt god! Den har en perfekt balanserad smak som varken är blaskig eller sliskig, något som man inte stöter på särskilt ofta. Eftersmaken är trevlig och håller sig kvar ganska länge så att det nästan är omöjligt att låta bli att ta en klunk till.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, som tillverkar Rio cola, verkar vara ett trevligt litet företag. Man använder el från vindkraft till sin produktion, och har till och med en liten symbol på varje förpackning som talar om detta. Tänk om Coca-cola skulle göra samma sak!
Företagets webbsida är väldigt mysig. Den är uppbyggd som en liten stad som man kan gå runt i. Såna webbsidor brukar oftast bli rätt sega, men den här är snarare rolig. Utom att titta på alla fina byggnader i den virtuella staden och lära sig mer om bryggeriet kan man lyssna på äkta finsk musik och köpa lokalt tillverkade läderskor för €250.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Micael Popoff

19 kommentarer

Anonym

Blir riktigt sugen på en Rio cola. :) Och mysigt bryggeri – skulle gärna jobba där efter en rundvandring på siten!

Stefan

hade varit skojj att prova denna! men hur fan ska man få tag på den?!

Sebastian

nu har jag testat den igen. den har en annorlunda colasmak som jag inte alls gillar, sen att den var så dyr gjorde inte saken bättre :P

ripto

har för mig att den här colan fanns i sverige för typ 30 år sen sen försvann den skulle velat smaka den

sebi

riocola är förmodligen den bästa colan jag någonsin testat.

John

Haha! Jag letade reda på alla ”gömda” produkter på deras sida för att få chansen att vinna 10 lådor dricka. Synd att det skulle vara gjort före 2004. =D

Christian

Klickade runt lite på sidan, hamnade på biografen och fick se kvinnan som har dubbelbröst och en procentsats mellan benen…

Martin Gunnarsson

Deras Rio cola är PB-cola med nytt namn, jag kommer att posta en nyhet om det inom kort.

Anonym

ICA Supermarket Mora säljer inte denna, skulle lägga till den på PB cola men stod på fel sida utan att tänka på det.
Så ta bort den ur inköpslistan tack :)

Anonym

I Finland säljs den i större butiker oftast på burk, men finns på flaska i många caféer etc.

Zwerker

Lidl i Finland säljer Laitilas läsk för en euro burken.

Fiona

Dear Director: at the international fashion phenomenon on the Seine, Paris

This is Fiona from J Model Management, global fashion event organiser (www.jmodelmanagement.co.uk). After making history with the world’s highest fashion show on PETRONAS Twin Towers in Malaysia and the first ever fashion phenomenon on England’s iconic Tower Bridge recently, we are about to set yet another historic milestone on the world’s most famous river, The Seine, in Paris on the 30th July 2012. The grand catwalk will be staged on no other than the river’s giant boat made of 60% glass, Le Jean Bruel, with the backdrop being the iconic Eiffel Tower, Notre Dame, Louvre, and Grand Palais des Champs Elysées. Showcasing exquisite collections by top designers from 5 continents and welcoming the most celebrated international press and influential faces from various industries, the show is expected to be the global fashion phenomenon of the decade.

We would like to invite your company to become a part of the grand show and enjoy not only press coverage but also a series of benefits specifying in the attached manual. There are 3 options for you to choose fromstarting from having your products in the exclusive VIP goody bags.

You can view the venue here: http://j-model-management.blogspot.fr/and our previous shows at the links below

Fashion One TV News (International): http://bit.ly/HsVqjx
ITV News (England): http://bit.ly/rGeb9Q
Interview with Bakery Company Just Heavenly: http://bit.ly/MRva2p
Clients’ review: http://bit.ly/zhHFkL
Cake dress at the end: http://bit.ly/M7SIT9
IMEDI (Europe): http://bit.ly/xTtYvU
CNC News (China): http://bit.ly/v237ZF
J Brands: http://www.jmodelmanagement.co.uk/brands
J Fan Page (31,500+ fans): http://www.facebook.com/jmodelmanagement

Please download the file from the link below for more information about the partnership.
http://www.mediafire.com/view/?4yv97aupq5s85p5

I am looking forward to your reply by Wednesday 11 July 2012 . Please do not hesitate to ask if you have further questions.

Have a lovely day

Fiona
J Model Management
Paris Office: 21 Boulevard Haussmann, 75009, France
London Office: Berkeley Square House, Berkeley Square, W1J 6BD, United Kingdom
T: +33 (0) 1 80 95 68 46
F: +33 (0) 1 56 03 66 66
E: marketing@jmodelmanagement.co.uk
W: http://www.jmodelmanagement.co.uk
B: http://www.j-model-management.blogspot.com
F: http://www.facebook.com/jmodelmanagement
Y: http://www.youtube.com/jmodeltv
T: http://www.jmodelmanagement.tumblr.com

Hjelle

Hittade denna i en kebabrestaurang i helsingfors efter att letat i närbutiker hela eftermiddagen. Min var på burk och det stod att den var koffinfri. Kanske var det avsaknaden av koffein som gjorde det men jag tyckte att den var extremt blaskig och platt i smaken. Drack inte ens upp hela. För mig påminde det mer om en dålig eldorado-cola än en ”fincola”.

pebbe

bor i finland nära en butik som säljer bästa som finns

Daniel

Köpte två 33cl burkar och en 33cl(?) glasflaska när jag var i Helsingfors i början av veckan. Finns på matbutiken i bottenvåningen av Stockmannvaruhuset. Har inte smakat det ännu dock. Om det är gott så köper jag på mig lite mer nästa gång det bär av österut…
Köpte också på mig lite Hartwall Jaffa apelsinsmak som jag tycker är godare än de apelsinläsk-sorter som finns i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *