Tab x-tra

“Full cola taste, no sugar”

Tab x-tra är Coca-colas svar på Pepsi max. Eller tvärt om, beroende på vilken som kom först. Idén i båda fallen är en cola utan socker som smakar mer som sockercola än vad vanliga sockerfria colasorter gör. I fallet Tab x-tra har Coca-cola lyckats sådär. Tab x-tra smakar gott när man först får den i munnen, men innan man har hunnit svälja den har den goda smaken ersatts av en ganska markant smak av sötningsmedel. Tyvärr hänger denna smak även kvar ett bra tag efter att man har druckit colan.
Namnet Tab x-tra har säkert förbryllat många. Det kommer förmodligen från den gamla Coca-cola-produkten Tab, företagets första sockerfria cola. Denna har dock aldrig sålts av Coca-cola i Sverige (det går att hitta den importerad), så namnet är lite av ett mysterium. Tab x-tra säljs idag bara i Sverige, Norge och på Island.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Ica nära
Pris:
12,50 kr
Pris/liter:
25,00 kr

15 kommentarer

Murkelbär

Anledningen till att den inte säljs utanför Skandinavien är nog för att Diet Coke ligger närmare Tab x-tra i smak än vad Cola Light gör.
Iallafall den brittiska Diet Coke.

Scyphe

Den är nästan lika vidrig som Coca Cola Light och är inte ens i närheten av att smaka lika bra som Pepsi max.

Starsmore

Den bästa colan på marknaden! Hoppas att den inte blir ersatt av Cola Zero för då måste jag spendare några månader med att gråta och sörja.

Anonym

Minns att både jag och kompis flickvän fick ont i magen av Tab när den kom till Sverige i mitten av 90-talet.

Och speciellt god var den inte heller.

nån

kollade upp det och… nej det gör den inte… gillade den när jag var liten, visste inte att den var socker fi hah xD

noRib

Rätt lustigt, jag tänkte häromdan ”undra vart den där X-Tab har ta´t vägen…” o sen flummar man runt lite på nätet och hittar denna underbara sidan :D fast nu varre ju colan jag skulle komentea o inte sidan XD kmr inte riktigt ihåg hur den här smakade men har för mig den påminde om pepsimax o cocacola som sagt väldigt liten när jag drack dena sist :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *