Om Fulcola

Fredrik har fått nog av cola för den här gången
Ett typiskt testtillfälle
Välfylld Fulcolakyl
Test av Coca-cola från sex olika länder

Vad är fulcola?

För oss är fulcola i sin grundbetydelse en läskedryck av colatyp som säljs billigt.

Vad är Fulcola?

Fulcola är denna webbplats, tillägnad den ädla uppgiften att prova, beskriva och betygsätta så många colasorter som möjligt. Det finns en mängd suspekta colasorter på marknaden idag, vissa är nästan skrämmande billiga. Hur ska man kunna veta vilka sorter som är drickbara och vilka som är avloppsvatten med en snygg etikett på? Tidigare har det enda sättet varit att sätta sin egen hälsa på spel genom att dricka eländet själv, men nu finns ett bättre alternativ. På Fulcola testar vi alla colasorter vi kan hitta, och delar med oss av våra åsikter om de olika sorterna.

Naturligtvis kan olika personer gilla olika saker, det gäller cola precis som allt annat. Vi må ha så väl underbyggda och förklarade åsikter vi kan, men våra betyg är ändå i bästa fall inte mer än ett solitt jämförelsetal. Om vi gör vårt jobb bra och du som läsare vet en cola du gillar ska du kunna se vad vi tyckt om den, titta på en cola du aldrig druckit och veta ungefär vad du kommer att tycka utifrån vår recension, oavsett om du håller med oss eller ej.

Våra läsare är väldigt viktiga för oss, och vi jobbar hårt på att ge era röster mer utrymme på Fulcola. Det finns definitivt inte lika många oprövade color nu som när Fulcola slog upp portarna, men tack vare våra läsare har vi fått in ett stort antal color från både när och fjärran som vi annars aldrig ens vetat om.

En varning till känsliga läsare

Om du tycker den här sidan är fruktansvärt överseriös och att vi borde skaffa ett liv istället för att sitta och hålla på med såna här dumheter hela dagarna har du nog missuppfattat det hela lite. Sidan är mest tänkt att erbjuda rolig läsning, en kul grej helt enkelt. Naturligtvis kommer vi att recensera alla colasorter efter konstens alla regler, men vi betvivlar att vi kommer att hamna på någon topplista över de mest användbara sidorna på internet. Däremot kanske vi kan liva upp en gråtrist dag för någon, någonstans. Göra att någon drar lite på munnen. Skapa ett roligt samtalsämne i lunchrummet. Det hoppas vi i alla fall.

Vem ligger bakom Fulcola?

Martin Gunnarsson startade Fulcola i juli 2005, mest för att ingen annan redan hade gjort det. En tid senare hoppade Fredrik Björeman ombord, och på den vägen är det. Fulcola är ett fritidsprojekt; ibland uppdaterar vi sidan nästan dagligen, ibland kan det gå veckor när vi helt enkelt måste prioritera andra saker.

Skål och välkomna!