Boylan diet cane cola

Boylan diet cane cola kan man inte låta bli att köpa, vare sig man är colarecensent eller inte. En av anledningarna är den extremt snygga förpackningen. Det här är nog den snyggaste colaförpackningen jag har sett, möjligen med undantag för Curiosity cola. Tillverkarens namn och logotyp är ingjutna i glaset och läskens logga och övrig text är tryckt direkt på flaskan. Skruvkapsylen gör definitivt inte saken sämre. Fantastiskt fräckt. Man får utgå att den “riktiga” Boylan sugar cane cola innehåller äkta rörsocker, annars är namnet lite fånigt. Oavsett vilket blir det naturligtvis en smula skrattretande på en sockerfri variant, men… Läs mer »

Boylan sugar cane cola

Tidigare har vi testat den sockerfria varianten av den här colasorten, Boylan diet cane cola, här på Fulcola.com. Det var väldigt kul att äntligen få chansen att testa originalet. Boylan sugar cane cola har en betydligt vuxnare och mörkare smak än många andra colasorter. En sån där smak som man tänker sig att inte så många barn skulle gilla. Den här colasorten smakar genuint och naturligt. Man får intrycket av att den är framställd av naturliga råvaror. En snabb titt på innehållsförteckningen verkar bekräfta detta. Det mest artificiella som finns i Boylan sugar cane cola är karamellfärg, och den görs… Läs mer »

Curiosity cola

Det är svårt att veta hur man ska börja beskriva Curiosity cola. Tillverkaren säger att man har försökt skapa en cola så som de smakade förr i tiden, när de tillverkades av apotekare och såldes som hälsodrycker. Det är inte en cola som alla andra. Den innehåller t.ex. mer jäst ingefäraextrakt än kolsyrat vatten. Fentimans Curiosity cola är säljs i en väldigt uppseendeväckande flaska. Det är en glasflaska på 275 ml som påminner om de flaskor som många engelska ölsorter säljs i. Den har dessutom skruvkapsyl. Men det är ändå etiketten som är det mest uppseendeväckande. Den informerar en t.ex…. Läs mer »

Fentimans cherry cola

En av de första riktigt fina colasorterna vi testade var Fentimans Curiosity cola. Det är en “botaniskt bryggd” cola, och till skillnad från de flesta andra colasorterna vi hade testat i Fulcolas barndom försökte den vara både annorlunda och lyxig. Verkligen så långt ifrån billig butikscola man kunde komma. Fentimans cherry cola är precis som namnet antyder en körsbärscola i samma serie, som vi sett fram emot att testa under en lång tid nu. Fentimans grundades 1905, och deras första produkt var en ingefärsbrygd. Processen de kallar botanisk bryggning verkar vara en kombination av kokning, jäsning och infusion. Lite som ölbryggning, fast ändå inte. Även dagens drycker från Fentimans baseras på en ingefärsbrygd,… Läs mer »

Fritz-kola

Sällan har vi blivit så uppjagade av en colasort som när Peter tipsade oss om Fritz-kola. Den tillverkas av två entusiastiska tyskar, Lorenz och Micro, som också pryder flaskornas etiketter. Det är nästan så att vi blir lite sentimentala där vi sitter och smuttar på Fritz-kolan. Ett par kompisar som bestämmer sig för att utmana de själalösa storföretagen och tillverka produkter med massor av kärlek i. Vackert. Tänk om fler produkter producerades av såna här små kompisföretag. Mindre effektivt kanske, men måste allt vara så effektivt hela tiden? Jag blir lite trött varje gång jag ser att det står Unilever… Läs mer »