Skicka cola

Det är tack vare våra underbart generösa läsare vi har kunnat testa så många colasorter från när och fjärran, och det är ett ämne vi får ganska många frågor om via e-post. Här har vi försökt svara på de flesta frågorna om att donera cola, om det fortfarande finns något du undrar över, tveka inte att kontakta oss.

Vilka colasorter är ni intresserade av?

Sorter vi inte har recenserat är så klart alltid intressanta, titta i colalistan eller använd sökfunktionen för att se vilka sorter vi har testat hittills. Observera att sorter utan betyg i colalistan inte är recenserade än. Om colasorten i fråga finns att köpa “överallt” är det så klart inte nödvändigt att skicka den till oss, då räcker det gott med ett tips om dess existens och var vi kan hitta den.

Vissa av våra tidigaste recensioner är ganska korta och av tveksam kvalitet. Vårt mål är så klart att alla recensioner ska hålla en hög kvalitet, så vi jobbar långsiktigt med att skriva om de här äldsta recensionerna. Ofta är just de colasorterna ganska lätta att hitta eftersom vi inte hade expanderat vår horisont särskilt långt på den tiden, men lite mer udda colasorter med en uppenbart undermålig recension är vi också väldigt intresserade av.

Vart ska jag skicka colan?

Kontakta oss så får du en adress dit du kan skicka colan, då kan vi dessutom bekräfta att vi inte just har köpt colan själva eller liknande.

Hur ska jag packa colan?

För att colan ska komma fram helskinnad är det viktigt att den förpackas ordentligt. Aluminiumburkar är de mest känsliga förpackningarna, de delar lätt på sig antingen i den utstansade öppningen eller mellan locket och resten av burken om de får en smäll. Därefter kommer glasflaskor, de är visserligen tåligare än man skulle kunna tro, men får de en rejäl smäll är det kört. PET-flaskor är i det närmaste oförstörbara, men även de bör packas med omsorg.

  1. Lägg förpackningen i en plastpåse, gärna en med “blixtlås” av god kvalitet, pressa ut så mycket luft som möjligt och förslut den. Lägg sedan Förpackningen i ytterligare en plastpåse på samma vis.
  2. Vira in förpackningen i något stötdämpande, t.ex. bubbelplast, en (ren) handduk eller gamla tidningar.
  3. Lägg hela rasket i en så liten kartong som möjligt och fyll upp den med mer packmaterial så att inte colan kan glida runt inne i lådan.

Av alla colaleveranser vi har fått har bara en läckt, och ironiskt nog var det den exemplariskt förpackad, men det är ingen anledning att inte lägga lite tid och energi på att packa ned colan ordentligt. Ett läckande colapaket innebär inte bara att en cola har gått till spillo, det är väldigt tråkigt för omkringliggande brev och paket att bli nedkladdade, och inte så roligt för oss att hämta ut det läckande paketet.