Curiosity cola

Fincola

Det är svårt att veta hur man ska börja beskriva Curiosity cola. Tillverkaren säger att man har försökt skapa en cola så som de smakade förr i tiden, när de tillverkades av apotekare och såldes som hälsodrycker. Det är inte en cola som alla andra. Den innehåller t.ex. mer jäst ingefäraextrakt än kolsyrat vatten.
Fentimans Curiosity cola är säljs i en väldigt uppseendeväckande flaska. Det är en glasflaska på 275 ml som påminner om de flaskor som många engelska ölsorter säljs i. Den har dessutom skruvkapsyl. Men det är ändå etiketten som är det mest uppseendeväckande. Den informerar en t.ex. om att flaskan ska skakas innan servering, att colan inte innehåller mer än 0,5% alkohol och att läsken är “botaniskt bryggd”. Runt flaskhalsen sitter en krage med Fentimans logga på. Det är en hund som ser lite lömskt nöjd ut. Det i kombination med namnet Curiosity cola gör att man börjar undra vad flaskan egentligen innehåller. Men man ska inte döma hunden efter håren!
Colan luktar lite som glögg, vilket säkert beror på att glögg innehåller ingefära. Smaken förvånar. Den smakar mycket mer som vanlig cola än man skulle kunna tro, men med en lite annan sorts sötma. En lite tyngre och fylligare smak. Riktigt god, men inte på samma sätt som vanlig cola. Om du får chansen att smaka denna cola, ta den.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 28cl
Inköpsställe:
Booths, England
Pris:
12,00 kr
Pris/liter:
42,86 kr

63 kommentarer

Klara

Bästa colan jag nånsin smakat! Handlar på mig ett lager på Good Store eller Urban Deli när jag åker förbi. Rekommenderas varmt!

Anonym

I Göteborg finns den i The English Shop på Plantagegatan 3 i Linnéstaden.

Wictor

Såg denna idag hos Hemköp Ryd i Linköping.
Det fanns även andra läskedrycker från Fentimans där. Tex. Ginger Beer och Lemonade om jag minns rätt.

Sebastian

Som jag nämde i Cherrytree varianten; Jag sitter nu och njuter av importen som Impex Food tog emot från Goodtrade. Dock så valde jag att ta 750ml flaskorna istället för de mindre, vilket varierar smaken något ibland. Priset är ungefär 42 kr flaskan, och smaken är ju förjävligt bra. Den som ger denna mindre än 4 i betyg har ju aldrig smakat GOD cola.

Dennis

Finns nu i Jönköping, smedjegatan på “The English Shop” 30kr/st
Mycket mycket god!

Göran

Köpte en flaska på Citi Markt i Kiel. Åker ni dit så ta en titt på dryckesavdelningen, där finns många olika color som inte finns i Sverige. Texten på baksidan flaskan var på tyska så den har gjorts för den tyska marknaden.
Vad kan jag säga om smaken mer än att detta var bland det godaste jag smakat i colaväg. Kommer köpa ett helt flak nästa gång jag är i Kiel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *