Curiosity cola

Fincola

Det är svårt att veta hur man ska börja beskriva Curiosity cola. Tillverkaren säger att man har försökt skapa en cola så som de smakade förr i tiden, när de tillverkades av apotekare och såldes som hälsodrycker. Det är inte en cola som alla andra. Den innehåller t.ex. mer jäst ingefäraextrakt än kolsyrat vatten.
Fentimans Curiosity cola är säljs i en väldigt uppseendeväckande flaska. Det är en glasflaska på 275 ml som påminner om de flaskor som många engelska ölsorter säljs i. Den har dessutom skruvkapsyl. Men det är ändå etiketten som är det mest uppseendeväckande. Den informerar en t.ex. om att flaskan ska skakas innan servering, att colan inte innehåller mer än 0,5% alkohol och att läsken är “botaniskt bryggd”. Runt flaskhalsen sitter en krage med Fentimans logga på. Det är en hund som ser lite lömskt nöjd ut. Det i kombination med namnet Curiosity cola gör att man börjar undra vad flaskan egentligen innehåller. Men man ska inte döma hunden efter håren!
Colan luktar lite som glögg, vilket säkert beror på att glögg innehåller ingefära. Smaken förvånar. Den smakar mycket mer som vanlig cola än man skulle kunna tro, men med en lite annan sorts sötma. En lite tyngre och fylligare smak. Riktigt god, men inte på samma sätt som vanlig cola. Om du får chansen att smaka denna cola, ta den.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 28cl
Inköpsställe:
Booths, England
Pris:
12,00 kr
Pris/liter:
42,86 kr

63 kommentarer

Kolla Cola

Gud i London vad god Cola…..Detta måste bara vara en full poängare. Jag uppmanar alla cola-torkar att testa denna sanslöst goda dryck….

Kalle K

Pröva denna Cola rumstempererad, då kommer ingefäran fram lite mer, när den är kyld, så piskar den dom flesta kola sorterna på marknaden…

Anonym

NK Delikatess i Göteborg gick in en 50-tal flaskor i förra veckan.

Observera att de kostar 35 kr/styck. Snobbcola kallar jag de. De ligger i min kyl och inväntar ett tillfälle att avnjutas.

Tjaboo

Supergod Cola, få bara inte missa den….
Hittade den på extrapris för 18:-/ istället för 28:-/st på Baltzarsgatan 41 i Malmö…nu har ni verkligen chans att testa en riktig lyx cola….CU

marcus

ingen som har nåt tips om hur man får tag på denna i norra sverige????

Niklas

Lyckades knipa de två sista flaskorna på NK Delikatess i Göteborg, som för övrigt verkar tro att de kan sätta precis vilka prislappar som helst på saker och ting. 39 kr/flaska! God och annorlunda, men den borde kosta ungefär hälften om den skulle vara värd sitt pris.

Aleksandar

Bor i USA och beställde den online. Fick hem en flaska Curiosity cola i min order av många kolor. Riktigt god och fyllig i smaken. Riktigt djup kolasmak med kant av ingefära. Ingefäran gör att kolan smakar lite annorlunda men intressant och unik. Vips så har du slukat hela flaska. Hade köpt många ifall den inte varit så dyr, 6$.

Jimmy

Överlägset godaste Colan jag druckit! Det är ingefäran som gör det.

Robin

Denna cola är helt underbar!! Smaken är bara perfekt och flaskan är otroligt snygg! Finns ju i Stockholm också :D

Anonym

Lyckades få tag på en 750ml flaska på söder i stockholm för det facila priset 49kr. Skulle säga att den är helt ok med en kryddig smak, helt klart roligare att dricka än andra color 4/5

eXz

Finns hos Astrid och Aporna i centrala Malmö.
Både den vanliga storleken på 33cl för 20:- och den stora flaskan på 750cl för 49:-. För övrigt världens godaste cola.

Henrik

Fruktansvärd god cola. Stack till Astrid och Aporna när jag hörde att den har börjat att säljas där. Gick in och köpte en flaska. När jag kom ut öppnade jag den och smakade. Några minuter efter flaskan var tom gick jag in och köpte tio småflaskor och två stora för 300kr. En cola som lyckas ge en upplevelse utöver det vanliga.

Henrik

Fruktansvärd god cola. Stack till Astrid och Aporna när jag hörde att den har börjat att säljas där. Gick in och köpte en flaska. När jag kom ut öppnade jag den och smakade. Några minuter efter flaskan var tom gick jag in och köpte tio småflaskor och två stora för 300kr. En cola som lyckas ge en upplevelse utöver det vanliga.

nilsmart

Bästa colan! Snygg förpackning och överlägsen smak. I regel värt slantarna, även om den kostar mycket också här i England. Deras alkoholfria ingefärsöl går inte heller av för hackor men det är ju en annan femma.

Den Riktige Mattias Eriksson

Köpte idag på GoodStore i Stockholm.
Smakar lite som glassen Iglo tycker jag, mycket god.

Tobias

köpte dennna hos Cork “old english market” (typ saluhall) och är verkligen en god kola. Som recensenten antyder så har den toner av glögg. Kraftig kola smak :P

Anonym

Köpte just 2*12 flaskor från amazon.co.uk
~12,5kr st
Gratis frakt vid beställningar över 25 pund

Anonym

Bättre än så här blir det nog inte. Fantastisk. Finns på “tantens gröna,Uppsala” och goodstore, Stockholm.

Mikko

Kajsa warg Sankt Eriksplan säljer den (förmodligen också den andra butiken)

Garth

Fentimans har en serie med viktoriansk läsk som är väldigt god och mycket annorlunda. Inte som dagens läsk med 1 kg sockerbitar i. De är i samma stil som colan, som läsk smakade under drottning Victoria, rekommenderas.

Patrik

12-packen verkar tyvärr inte finnas att köpa från Amazon längre. Det finns fortfarande 4-pack 75cl-flaskor men det kräver ju sitt tillfälle att sätta i sig 75cl på en eller flera personer…

Salingo

Köpte den i goodstore den var rikigt god cola. Jag gillar inte ingefära men ändå så kände inte jag smaken av ingefära. smakar igloo! :P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *