Schwip schwap cola + orange

Med tiden har två saker börjat dyka upp i våra huvuden när Tyskland förs på tal i colasammanhang: ekologiska color och blandade color. I Tyskland har man sedan länge gått vidare från att likt djur blanda sorter direkt från maskinerna på hamburgerhaken och upphöjt blandläsken till skön konst. Eller åtminstone färdigförpackad produkt. En av dessa har vi nu framför oss: Schwip schwap cola + orange.

Det första vi ser när vi häller upp är att Schwip schwap cola + orange har en väldigt blek färg. Det här ser verkligen ut som cola och apelsinläsk direkt ur automat. Glaset bubblar fräsande men kort. Och det luktar … lite skarpt, konstgjort. Apelsin, helt klart, och cola. Inte helt fel för läsktypen, men lite grådaskigt för att vara en cola. Mer sjövatten än cola till utseendet.

Dags att smaka! Schwip schwap cola + orange är mycket frisk, närmast besk i första smakintrycket. Mer grappo än apelsin, och mer apelsin än cola. Men colakänslan lyckas ändå hitta in på något sätt. Den om apelsingodis påminnande eftersmaken har vi inte heller något emot. Längst bak i eftersmaken hittar vi också en lite rostad känsla, lite åt kaffehållet. Helheten är törstsläckande och ja, faktiskt riktigt trevlig. Vi kan tänka oss att Schwip schwap cola + orange går utmärkt ihop med mat.

Det här är absolut inte den första smak som dyker upp i huvudet när vi tänker på cola, men ett riktigt trevligt alternativ den dag man känner för lite omväxling.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Göran Olsson