365 All natural cola

Everyday value

Första intrycket är ganska oundvikligt förpackningen, och den känns som ett medelstort nja för mig. Jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig ur en burk med ett utseende som detta. Jag hade i alla fall inte spontant tänkt på cola om det inte stått det på den. Sådär aktivt ful är den väl inte, men … nja, som sagt. Vidare mot upphällning!
Underbart är kort, brukar man säga. Skummet på All natural cola är i alla fall väldigt, väldigt kort. Det skummar rätt snyggt, men väldigt lite, i några sekunder, sedan är alla skumspår borta och det ser mest avslaget ut.

Doften känns svårplacerad. Lite jul, föreslår delar av panelen, men ingen lyckas fånga det mer än så.
En väldigt mjuk och medgörlig cola visar det sig i alla fall vara när man väl smakar. Med en lite sämre och svagare colasmak hade det kunnat bli hur dåligt som helst, den klassiska mineralvatten-med-stänk-av-colasmak-fadäsen, men All natural cola klarar sig med marginal. Jag smakar och känner en rätt behaglig colasmak. Sedan sjunker intensiteten rätt snabbt och jag tror att nu är det slut på det roliga. Till min förvåning dyker det sedan upp en eftersmak som hänger kvar en bra stund efter senaste smutten, och den är dessutom helt okej. Trevligt, tycker jag. När smaken sedan hängt med en stund till börjar jag känna att nu är det mest sliksigt, dags för en klunk till! Efter att kvällens tvåpersonspanel tagit sig igenom testexemplaret känner jag mig rätt nöjd med mängd och sötma.

All natural cola känns alltså inte som något jag skulle kunna konsumera stora mängder av. Okej så länge den varar i alla fall, ungefär som skummet.

Men klok på lukten, det blir jag inte.

(Som en bonus luktar den tomma burken ganska starkt citrus efteråt. Märkligt.)

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 36cl
Inköpsställe:
Whole foods market
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Sandra Schneiderman

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *