Aliada cola light

Aliada cola light är vår första portugisiska cola. Bakom den står dock den spanska kedjan El corte inglés, så Aliada cola light går garanterat att få tag på i åtminstone ett land till.

Förpackningen ser helt enkelt väldigt öl ut. Öl att dricka på en varm stadsgata en sensommarkväll i väntan på att något ska hända. Inga påkostade grejer utan ett tidsfördriv och en törstsläckare från närbutiken på hörnet. Ingen hänförande design, men tydligen lyckades den ändå väcka några tankar. Vi öppnar burken och häller upp.

Aliada cola light skummar ganska lugnt för att vara light – mer som en sockersötad cola. Stora men ganska få bubblor i glaset. Colan är mörk och fin, men har något ovanligt rödaktigt i färgen. Vi för näsan till glaset och nås av en god söt coladoft av den mer godislika sorten.

Så smakar vi. Det är bra liv på bubblet i munnen! Aliada cola light är frisk och har en god colasmak, men är också lite vattnig. Kolsyrekänslan är lite vass, så som den vi hittar i en del kolsyrade vatten. Det är inte alls dumt utan bara något lite ovanligt.

Tyvärr tar vattnigheten och kolsyran över intrycket ju mer vi smakar. Ett stort och tydligt plus är att det trots vattnigheten inte är någon tvekan om att det smakar cola, något vi saknat hos ett antal svenska budgetcolor. Den lite torra aspartameftersmaken finns där, men den är inte så utpräglad. Kanske beror det på att man använt tre olika sötningsmedel, förutom aspartam och acesulfam k hittar vi även det i Sverige mer ovanliga cyklamat.

Första klunken av ett nyupphällt glas är trevligast, när kolsyran är som piggast. Godast är Aliada cola light nästan när man tar större klunkar och inte funderar för mycket på saken. Efter avslutat glas sitter man ändå där med en lite torr mun och med en känsla av att ha fått en småsöt beläggning på tänderna. Nej, Aliada cola light är inte vår lightcola, solvarma gator eller ej.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
3,25 kr
Pris/liter:
9,85 kr
Donerad av:
Göran Olsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *