B cola

Be cool

B cola tillverkas i Saudiarabien. Man kan fundera över det vettiga och försvarbara med att producera läsk i ett ökenland, men här ska vi som vanligt koncentrera oss på själva produkten. Till att börja med tycker vi att burken är fullt godkänd. Vi gillar den och tycker att den står på egna ben, även om den inte direkt är världsunik.

När vi ska öppna vår burk och hälla upp springer vi på en ovanlighet. För att öppna lyfter man nämligen öppningsringen från mitten och drar utåt istället för att trycka ner. Som vissa konservburkar, men utåt istället för inåt, om någon förstår vad vi menar. Ovanligt, men kanske inte helt praktiskt. Öppningen är dessutom mindre än vi är vana vid. Vänner som var med Förr påstår att det var såhär alla läskburkar öppnades förr om åren. Har moderna öppningstekniker inte nått Saudiarabien än? Kom de över ett restlager med gamla burkar billigt? Finns det en annan spännande förklaring? Vi lägger detta bakom oss och fortsätter med recensionen.

När vi häller upp skummar det riktigt ordentligt, och kolsyran hoppar glatt i glaset när vi hällt klart. Det känns mycket inbjudande, och doftar dessutom sval cola. När vi så smakar fylls munnen av lagom kolsyrad, söt och god colasmak. Om vi ska försöka vara lite mer detaljerade tycker vi att detta är en ganska gelégrön colasmak. Är man lagom törstig och/eller sötsugen sveper man utan problem en hel burk en varm sommardag.

En ny colasort som står sig såhär bra vid jämförelse med de stora märkena springer man inte på varje dag. Vi kommer faktiskt inte på något konkret negativt att säga om B cola. En mer unik smak hade varit roligt, men vi skulle utan vidare kunna ersätta både ett och fem Coca cola-inköp med B cola om de såldes från samma hylla. Bra jobbat, Mahmood Saeed beverage industry.

För övrigt visar en genomläsning av Mahmood Saeed beverage industrys webbplats att det även finns en B cola tropical. Den blir vi naturligtvis extra nyfikna på nu när B cola i sitt grundutförande gjort ett så gott intryck.

Fakta

Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Wive Thuvesson

4 kommentarer

Panda

I framtiden kan ni väl börja ta bilder på hur colan ser ut i glaset, bland annat, för det höjer den annars så trista recensionen.

Martin Gunnarsson

Vi jobbar för fullt med nästa version av Fulcola, där kommer det bland annat att finnas stöd för flera bilder av varje colasort. Men så tråkiga är väl inte våra recensioner, eller? :-)

Gusten Olsson

Hej Fulcola! Nej, era recensioner är absolut inte tråkiga! Tvärtom, jag blir ibland nästan hänförd av er otroliga detaljrikedom och hur ni verkligen analyserar den läskeblask ni testar ni i minsta detalj, oavsett om det handlar om förpackningens utseende eller eventuella bismaker! :) Så, fortsätt ett riktigt bra jobb och lyssna inte så mycket på alla svenska gnällspikar, nejsägare och bakåtsträvare. De klarar vi oss alla bäst utan! :)

Martin Gunnarsson

Hehe, tack för de värmande orden! Nej, vi tar inte åt oss allt för mycket av kritik utan substans så att säga. Kylen är full med otestade colasorter, och nya Fulcola blir bättre för varje dag som går. Med lite tur kan det bli en första lansering ungefär vid vårt fyraårsjubileum i slutet av juli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *