Big shock! cola energy

Big shock! är en tjeckisk tillverkare av energidrycker och energikakor. Varken tjeckien eller energidrycker säger oss jättemycket när det gäller cola, men som alltid tycker vi det är spännade med color från nya håll.

Vår förpackning Big shock! cola energy är en klassisk halvlitersburk, vilket i kombination med designen känns lite … öl. Och ingen dyr öl heller. Fulsnyggt, inte helt o-cola och ganska energidryck. Bonus för röd öppningsflärp mot aluminiumtoppen.

Big shock! cola energy skummar måttligt och snabbt vid upphällning. Colan är mörk och fin och bubblar sansat. Inget som sticker ut men lugnt och stabilt. Hu, doften skrämmer! Det doftar sött och energidryck. Eller kanske gammal hostmedicin? Vi tar oss samman och smakar innan doftintrycket färgar oss för mycket.

Olyckligtvis smakar det ganska mycket som det doftar, konstgjort rött, sött och med ett oväntat syrligt inhopp precis när vi ska svälja. Någon sorts skrämd colakänsla finns kanske där, men en dryck som smakar såhär kunde lika gärna haft en annan färg och då hade vi aldrig anat något.

När vi tar oss en titt på etiketten ser vi att burken verkar vara tillverkad för försäljning i Tjeckien och Slovakien. Den påklistrade etiketten med svensk pant och innehållsförteckning är dessutom skönt brutet översatt. “Konsum i måttliga mängder” gör oss glada och ger nästan plus i kanten på helheten.

Tyvärr biter inte en charmig översättning på den sötsura eftersmaken vi blir sittande med.

Big shock! cola energy är ingen höjdare i vår bok, men vi får i alla fall erkänna att den effektivt mättade stundens godissug.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Göran Olsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *