Bionade cola

Tyskland är så mycket mer än brunkol och välbyggda bilar. Det har ganska länge stått klart att landet också producerar en hel del god cola, och i det utbudet hittar vi inte helt sällan ekologiska och organiska produkter. Till den kategorin hör Bionade cola, som också sätter ära i att innehålla klart mindre socker än många andra läskedrycker. Bionade har tillverkat läskedrycker sedan sextiotalet, men Bionade cola släpptes ut i världen så nyss som 2013.

Glasflaskan faller oss väl i smaken med stilren och egen design som känns colamässig på ett fint sätt. En flaska som passar in i alla sammanhang. Ett litet extra plus i kanten för den trevliga kapsyldesignen.

Bionade cola skummar elegant när vi häller upp. Den bubblar mycket elegant, och skummet håller sig tjockt och fint medan det långsamt sjunker undan.

Doften är fyllig och kryddig, man kan verkligen tänka sig att det är rena och naturliga smaksättare i.

Vi kanske inte borde bli förvånade, men när vi smakar är första intrycket hur lite sött Bionade cola smakar. Istället får vi en frisk, nästan lite torr smak som ihop med en behaglig och lugn kolsyra känns som en somrig törstsläckare av rang. Är man sugen på något sött har man valt fel cola, men när panelen väl ställt om smaklökarna känner vi att Bionade cola är riktigt god. Efter det där första intrycket hittar vi en riktigt god colasmak som lyckas vara fyllig och lite kryddig utan att anstränga sig. Glasen töms och fylls raskt på igen och vi inser att en god törstsläckare gör sig väldigt bra även en sval höstdag när löven precis börjat falla. Vi drömmer oss bort till ett eftermiddagssoligt cafébord någonstans i Berlin, tömmer våra glas och vandrar bort mellan de fallande löven i riktning mot Tiergarten.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
Ekostore, Göteborg
Pris:
12,95 kr
Pris/liter:
39,24 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *