Captain Morgan’s spiced & cola

Cuba libre, rom och cola, en av de enklaste drinkarna man kan blanda, men inte mindre god för det. Beroende på ingrediensernas karaktär kan den bli mörk med härligt dunkla toner, tung och nästan jobbigt söt eller ganska frisk och lättdrucken. Captain Morgan’s spiced & cola är en färdigblandad rom och cola på burk, ett smidigt alternativ om man är på resande fot eller helt enkelt inte orkar blanda själv. Den innehåller 6,4% alkohol, och den matteintresserade kan själv räkna ut ungefär hur mycket rom det blir i förhållande till colan.

Det är full fart på skummet när vi häller upp vårt första glas, det är lagom kompakt och fint, men försvinner alldeles för fort. När vi funderar på saken inser vi att man kanske inte vill ha en massa skum i en rom och cola, så vi nöjer oss med att konstatera att skummet försvinner fort. Den karaktäristiskt runda doften av rom når snabbt våra näsor. Det är ganska lite aktivitet i det upphällda glaset, några strömmar av väldigt små bubblor ilar upp mot ytan. Colan har en mörkbrun färg, men den är samtidigt ganska genomskinlig.

Det fina med rom och cola är att smakerna kompletterar varandra så bra. Många romsorter har en ganska djup sötma i grunden, och de tonerna passar bra “under” colans smaker som på något sätt spelar i ett lite högre register. Rommen är som en subwoofer till colans musikanläggning.

I en bra rom och cola ska rommen kännas tydligt utan att ta över, och Captain Morgan’s spiced & cola är en i det närmaste perfekt blandning. Däremot kunde antingen rommen få ha en lite grövre, barskare smak, utan att för den sakens skull smaka mer, eller så kunde colan ha varit en liten aning mindre söt.

Över lag är Captain Morgan’s spiced & cola väldigt god, helt klart godkänd, absolut inget man hade blivit besviken över i en bar. Den blir lite söt i längden, men det är inget som stör allt för mycket. Vi lyfter på våra pirathattar och gratulerar kaptenen till ett väl utfört arbete, aaarrrr!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
Morrisons, Woking, England
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Niclas Lardh

3 kommentarer

Peter

Köpte denna på 25cl eller om det var 33cl glasflaskor på en kryssning.
Helt klart goda, men blandar bättre egna, bara flaskorna är värda att köpa då de är så snygga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *