Cola Ízü

Energiamentes szénsavas üdítöital

När Fulcola-Fredrik var i Ungern kunde han naturligtvis inte annat än att ta med sig lite cola hem. Cola Ízü pryds av en glad liten portomä, och är av det att döma något av en billighetscola.
Flaskan är av någon anledning formad så att halvlitern den faktiskt innehåller inte räcker speciellt långt upp i flaskhalsen. Flaskan ser helt enkelt inte speciellt välfylld ut, vilket naturligtvis inte är speciellt lockande för en potentiell köpare. Nog om detta, dags att testa.
Colan verkar i princip inte vara kolsyrad alls, och skummar nästan ingenting när man häller upp den. Lukten skvallrar om att det är en cola sötad åtminstone till viss del med sötningsmedel, vilket innehållsförteckningen bekräftar (aspartam heter ungefär samma sak på Ungerska).
Cola Ízü har ganska mycket av den typiska bitterheten som många sötningsmedel medför, men som brukar vara betydligt bättre maskerad i dyrare colasorter.
Smaken, bristen på kolsyra och den inte så tilltalande lukten – tre försök, tre missar. Ett glas är mer än nog.

Fotnot: Cola Ízü stavas egentligen inte med ü, utan med ett u med dubbla akutaccenter (´´) över. Detta tecken finns tyvärr inte i teckenuppsättningen som för närvarande används på Fulcola.com.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Csemege-Match, Budapest, Ungern
Pris:
2,25 kr
Pris/liter:
4,50 kr

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *