Cole cold cola

Cole cold cola tillverkas av S.M. Jaleel & co på södra Trinidad. Det är med andra ord dags för Fulcolas andra cola från ön. Cole cold är en hel serie läskedrycker. Företaget är visst större än både Coca cola och Pepsi i karibien, verkligen inte illa. En lokal storhet borde väl veta vad de håller på med även när det gäller cola?

Flaskan har trevligt rundade former och ser väldigt rymlig ut. Det visar sig bero på att den är på 5,9 deciliter istället för de fem som vi är vana vid. Etiketten framför namnet och är inte alltför anskrämlig.

När vi häller upp bildas en ringa mängd skum som snabbt försvinner. Det sitter gott om fina bubblor på glasets insida, men det bubblar oroväckande lite. Vårt upphällda glas ger helt enkelt ett väldigt tamt intryck. Det doftar i alla fall god cola när vi höjer glaset mot munnen.

Känslan i munnen är på något sätt ganska fräsch och uppfriskande, trots att det samtidigt smakar ganska sött och inte är speciellt mycket kolsyra i. Man får en känsla som påminner om lätt kolsyrat mineralvatten. Det kanske inte låter speciellt lovande, men det kommer faktiskt en ganska söt och behaglig colasmak efterpå. Även denna känns dock som den kunde haft lite mer liv och energi i sig.

Det är som om komponenterna i Cole cold cola inte riktigt går ihop. Var och en är bra, men summan går i otakt. När vi dricker känner vi hela tiden att någonting saknas. Först vill man ha lite mera kolsyra, sedan lite mer colasmak och slutligen lite mer stuns i colasmaken. När vi väl druckit vårt glas sitter vi med en småsliskig söt känsla i munnen som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med.

På en solig strand på Trinidad är kanske en iskall Cole cold cola helt fantastiskt rätt, men vi solfattiga svenskar finner oss längtande efter något mer. Det kanske är just solen och stranden vi saknar?

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 59cl
Inköpsställe:
Antigua
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Peter Björndahl

2 kommentarer

Tommy

Oboy vad jag gillar den här meningen! “På en solig strand på Trinidad är kanske en iskall Cole cold cola helt fantastiskt rätt, men vi solfattiga svenskar finner oss längtande efter något mer. Det kanske är just solen och stranden vi saknar?”

Sheer poetry imho!

Fredrik Björeman

Oj, tackar så hemskt mycket för berömmet Tommy. Det satte verkligen guldkant på min tisdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *