CVS gold emblem cola

Vad gör man när man är på resande fot med fyllt bagage och springer på nya color i stora förpackningar? Förgyller en stund på hotellrummet med ett colatest givetvis! Detta test görs alltså inte under Fulcolas normala omständigheter, framför allt inte vad gäller kylning av colan. Men vi hoppas och tror att våra bedömningar ändå ska kunna vara användbara som vägledning.

För att dra lite bakgrund är CVS en kedja amerikanska “pharmacies” och Gold emblem är ett av kedjans egna märken. CVS har många egna märken men ingen lista över dem som vi lyckats hitta. När vi läser på flaskan får vi i alla fall känslan av att Gold emblem är tänkt av vara ett av deras lite finare märken. Willys snarare än Eldorado, åtminstone.

Förpackningen är riktigt trevlig, i alla fall för att vara en obegränsat stor tvålitersflaska. Man får känslan av att alla andra flaskor är lite för små, snarare än att denna är absurt stor. Etikettens design faller oss också i smaken. Utan att vara direkt värd att berömmas genom att skrika ut sin lycka över kullarna och ängarna tycker vi att den är snygg och nästan lite sofistikerad för att vara en stor flaska butikskedjecola. Vi höjer glatt ena tummen samtidigt som vi låser flaskan med knäna och skruvar av locket med vår lediga hand.

CVS gold emblem cola skummar snyggt och prydligt när vi häller upp. Bubblar gör den sedan på samma sätt, lugnt och utan större åthävor. Färgen är mörk och fin och det doftar sockersötad cola. Betryggande, men utan att lova speciellt mycket, så vi går direkt på första smakprovet.

En fylligt söt colasmak träffar oss direkt, och det känns riktigt bra. Men sedan tonar smaken bort oväntat snabbt och efterlämnar ett lite överraskat “jaha?” Därför tar vi en klunk till, och det ångrar vi inte. Eftersmaken är också behaglig och lite frisk, citronsyran balanserar upp sötman på ett ganska bra sätt. Men trots det får vi säga att det blir lite sliskigt i munnen efter ett glas eller två. Med tanke på att vår provcola är hotellrumsvarm känns det inte så konstigt, vi tror inte att CVS gold emblem cola skulle kännas sliskigare än någon annan cola vid mer normal kylning.

Vad vi har här är helt enkelt en riktigt bra fulcola. Amerikaner vet vad de sysslar med när det kommer till cola, oavsett om de gör det för ett läskföretag eller en dagligvarukedja.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
CVS, 750 6th Avenue, New York, USA
Pris:
7,23 kr
Pris/liter:
3,62 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *