Diet pepsi wild cherry

På flaskan bär Diet pepsi wild cherry tillägget “with other natural flavors”, vilket känns svårt att förhålla sig till. Innehållsförteckningen skriver så klart “natural flavor”, men man anar ju hur mycket naturlighet det kan få plats i en flaska läsk innehållande noll kalorier och ingen fruktjuice. Hur som helst känns vilda körsbär som en väldigt lovande sommarsmak, så vi lägger raskt petigheterna bakom oss.

Flaskan lämnar åtminstone oss oberörda. Designen gör sitt jobb men kändes vardaglig och neutral redan första gången vi såg den. Det är inte så många mönster och detaljer på etiketten, ändå känns den lite rörig.

Diet pepsi wild cherry skummar och bubblar glatt när vi häller upp, på precis det sätt vi förväntar oss av sockerfria color. Skummet sjunker också undan lika snabbt som alltid, och det bubblar inbjudande i glaset när det inväntar den första provsmakningen. Doftar gör det också, en snabb viftning under näsan ger oss en riktigt inbjudande känsla av cola och konstgjorda körsbär. Sniffar man lite längre stunder får man dock en ganska stark körsbärsdoft som ligger i närheten av att vara både tung och samtidigt nästan lite stickande. Man anar verkligen inga naturliga smaker bakom den doften, snarare känns det som om vi just passerat stormarknadens tvättmedelshylla.

Smaken är det inget fel på, colan och körsbärssmaken blandas på ett mycket bra sätt och det ligger en behagligt rundad och lite tung sötma i munnen när vi svalt. Diet pepsi wild cherry ger den där nästan löddriga känslan man stöter på då och då i sockerfria color. Vi får säga att både smak och doft även påminner oss om Dr Pepper.

Det är ingen tvekan om att det är sockerfri cola vi häller i oss, men det är en särdeles sliskig och tung sådan. Smakerna blandas som sagt med varandra på ett väldigt bra sätt, men det är också det mest positiva med Diet pepsi wild cherry. Det är svårt att tänka sig att äta något till en Diet pepsi wild cherry, och anrättningen är såpass tung och sliskig att vi efter halva flaskan börjar bli sugna på att få i oss något annat. Det kanske finns en marknad för cola som bäst intas, lite som vin, tillsammans med ett glas vatten?

Vi kan ändå uppskatta att Pepsi gör en sockerfri cola som känns såhär bastant och fyllig. Det blir lite för mycket av det goda för oss, men för det första finns det säkert många med tåligare smaklökar än vi, för det andra är det ett härligt avbrott mot alla vattniga color man springer på i världen. I små doser är Diet pepsi wild cherry riktigt god, och då uppskattar vi även den långa, söta eftersmaken.

“Only Wild Cherry Pepsi has the thrilling burst of unique cherry flavor and a sweet, crisp taste that gives you more to go wild for!” säger Pepsi på sin informationssida. Vi kan absolut ställa upp på “unique cherry flavor” och “sweet”, men i övrigt är vi inte lika övertygade. Istället för att bli uppfriskade en varm sommardag känns det mer som om vi blivit sittande i skuggan en åskvarm dag då luften står stilla, fortfarande suktande efter något svalkande, nu även med en körsbärs- och aspartamsötma i munnen.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 59cl
Inköpsställe:
Walgreens, San Francisco
Pris:
11,50 kr
Pris/liter:
19,49 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *