Fantastika kola

Fantastika kola gör inget imponerande första intryck. Förpackningen är visserligen trevlig men känns väldigt netural. Det är bara de vanliga färgerna och linjerna, känns det som. Men det känns inte dåligt eller billigt, snarare solitt utan att sticka ut. Det kanske var slut på idéer efter en lång vecka när burkdesignern tog sig an Fantastika kola.

Ett lättare skikt fint skum uppstår när vi häller upp. Det kommer sent och försvinner snabbt, men är trevligt så länge det varar. När vi har hällt klart bubblar det oroväckande lite. De bubblor som finns (främst på glasets insida) är i alla fall fina och gör att Fantastika cola ändå ser ganska inbjudande ut. Som omväxling mot många billiga color vi provat på sistone finns det faktiskt en lätt men djup coladoft också.

Med fördjupad nyfikenhet smakar vi. Jodå, det här var inte så dumt. Smaken är visserligen inte lika fyllig som den där första doftningen fick oss att hoppas, och vårt exemplar kanske är lite avslaget, men det är ändå fråga om en riktigt trevlig cola. Fantastika kola är söt och god utan att bli för sliskig och man har en behaglig smak av cola – lite åt lösgodiset colanappar – i munnen både under och efter drickandet. En viss känsla av mjuk vanilj kan vi också ana.

Vi tror att vi hade uppskattat ännu mer intensiv colasmak, men det är inte alls omöjligt att det helt enkelt hade blivit för mycket av det goda då. Cido har nog gjort sin hemläxa ordentligt när de valt smakstyrka på Fantastika kola.

Det här är vår andra baltiska cola, och även denna har visat sig vara mindre kolsyrad än vi väntat oss. Vi börjar så smått undra om letter och litauer helt enkelt föredrar sin cola med mindre kolsyra än vad vi är vana vid? Finns det någon i läsarkretsen som vet mer om detta?

Hur som helst fortsätter våra östra grannländers color att falla Fulcola på läppen. Fantastika kola är en mycket trevlig bekantskap som vi gärna skulle se på läskhyllorna i butiker nära oss.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Peter Björndahl

1 kommentar

Mäjl

Jag testade den här i Riga i juni och tyckte den var riktigt bra =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *