Fantasy café cola

Fantasy café cola är ett tillskott i floran av drycker som vågar sig på att blanda cola och kaffe. Detta framgår ganska tydligt av burkens illustrationer och av de få texter om drycken vi hittat på nätet, men faktum är att det inte finns någon smakbeskrivning alls på förpackningen. “Kolsyrad läskedryck” säger ungefär lika mycket om smaken som “Tillverkad i EU land” gör om ursprunget. Fammal AB, som står som tillverkare, verkar i alla fall vara hemmahörande i Falkenberg.

Förpackningen är inte direkt ful, men lite billig känns den allt. Det ser ut som en läsk som man hittar i små när- tobaks- och fruktbutiker, och det verkar vara precis i sådana både vi och andra vi hört talas om hittat Fantasy café cola. En design anpassad för säljkanalerna kanske, vad vet vi?

Det skummar glatt men kontrollerat när vi häller upp, och det bubblar fint i glaset. Fantasy café cola är behagligt mörk och det är gott om bubblor i glaset som lugnt letar sig upp mot ytan.

Doften är … tja, någon sorts kaffegodis. Sött och kaffedoftande på det sätt som saker man vet inte har med riktigt kaffe att göra brukar dofta. Vi tar och smakar istället.

Ja, det här var faktiskt inte så dumt. Lite för tamt med kolsyra kanske, men smakerna smälter faktiskt ihop riktigt bra. Sött kaffeaktigt (som sagt, vi vill inte riktigt kalla det för riktig kaffesmak) och en trevlig colasmak omvartannat. En viss känsla av vanlij finns också med i bilden.

I många color, speciellt sådana som blandar i olika andra smaker, upplever vi att smakerna så att säga kommer på rad. En i taget passerar de smaklökarna, utan att riktigt mötas. Men i Fantasy café cola känns det för omväxlings skull som en riktig blandning av smaker. Mycket lyckat på det sättet. I eftersmaken finns mest kaffesmaken, med en liten dragning åt beska som kanske gör helheten lite mer törstsläckande och läskande.

Så, smakerna finns där och blandas bra, men det är helt klart ingen känsla av finkaffe i Fantasy café cola. Snarare något billigt hakkaffe som sockrats rikligt för att dölja hur länge pannan stått på värmeplattan. Eller kanske rentav snabbkaffe? Vi kan tänka oss att det här är en smak många skulle finna enbart konstig. Själva dricker vi lätt ur vår burk under provningen, men även om den inte är för söt eller tung kan vi inte ärligt säga att vi är sugna på en till efteråt.

I slutändan ser vi Fantasy café cola som en mycket positiv överraskning. Det är en kaffecola som lyckas blanda sina smaker mycket väl och som dessutom är svensk (eller beställd från Sverige, eller hur man nu vill uttrycka saken) och billig. Sedan får var och en avgöra vad de själva tycker om smakblandningen.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Toppen frukt och grönt, Göteborg
Pris:
7,00 kr
Pris/liter:
21,21 kr

19 kommentarer

Daniel

Mycket intressant, tack för recensionen Fulcola. Jag skulle gärna testa denna cola, men inte till priset av att den innehåller socker… om ni får reda på någon Fantasy café cola Light utan socker hoppas jag att ni rapporterar det till oss läsare, och gärna recenserar den också! :)

Martin Gunnarsson

Om den finns kommer vi att recensera den, det kan du lita på :-)

Linnéa

Denna cola har jag druckit! Den var nog bland det värsta jag druckit, den smakade riktigt illa enligt mig haha!

Magnus Carlsson

Hej !!

Fantasy café cola drack jag förra veckan och den var riktigt god. Det är alltid kul med ny fulcola. :)

Anonym

jag kan inte bestämma mig om den är god eller läskig,men väldigt säregen smak kan jag iallafall hålla med om att den har

Anders

ahh denna har jag tänkt tipsa om ett bra tag nu. Denna är bland mina favoriter av läsk just nu, jättegod enligt mig och till skillnad från er så kan jag slänga i mig flera efter varandra :) Jag brukar länsa kioskens kyl när han får hem den, 2st för 12kr (inkl pant) känns rätt okej pris också.

Anders

JM i Vällingby har den men kan dock vara slut någon vecka innan han får hem mer.

Hanna Banana, PZee och Jonte som gillar söder

Yrsel och magknip.. Klister i gommen och kolsyra i näsan – nja Kaffe ska vara kaffe o cola ska vara cola…men tack för en spännande men obehaglig smakupplevelse!

Staffan Henningsson

Hittade denna dryck, samt en del andra Fantasy-drycker, i Netto-butiken i Kävlinge (nära Lund).. Skum smak, men inte direkt äcklig.. Dock inget jag vill hälla i mig några mängder av, bara ibland som variation :)

CaptainPanda

Finns på Nöjesmagasinet vid Värnhem i Malmö också, och den smakar skunk enligt mig :)

Glenn B

Utan tvekan bland det äckligaste jag druckit i hela mitt liv. 37 år och jag har under den tiden aldrig varit nära att kräkas efter att ha druckit något som säljs som dryck i en butik, men den hemskheten fixade det.
Håll er i från detta så länge det går.

Cane

Smakar som rengöringsmedel blandat med ovanligt beskt pulverkaffe och nästan helt utspädd budgetcola.

Filip

Första klunken fick mig att grimagera… sedan smakade det lite bättre en liten stund… men mot slutet smakar det mest kemikalier och som någon skrev ovan rengöringsmedel med pulverkaffe… eller kanske moppvatten silat genom kaffesump… tyvärr :(

Stefanovich

Ja den här var inte alls dum. Kunde va lite mer kolsyra månne, som recensenten påpekade. Blir till att inhandla lite fler på tobaksaffärn (Evas) i Ludvika. 2 för 10 kr. inkl. pant var ju dessutom ett bra pris där.

Mathias

Denna finns i cafeterian på Kulturama, och har direkt blivit min nya favorit. Klart värd att prova!

Thomas

Riktigt vedervärdig. Dollar Store i Piteå har/hade den. Hällde ut den sista burken i slasken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *