First price cola

First price är en typisk lågpriscola. De smakar alla lite olika, men de brukar ha gemensamt att verka innehålla rätt saker fast i fel proportioner. First price cola har dessutom en egenhet till, den smakar och luktar lite åt tandkrämshållet. Signum cola light har samma problem, och den blev vi så uppgivna av så att recensionen blev ungefär fem rader lång. First price cola är inte så dålig, den är helt klart drickbar. Om det inte var för den här knepiga “mintiga” bismaken skulle den nog kunna vara riktigt god. Det är inte första gången vi stöter på det här fenomenet, en i övrigt god cola som dras ner av en helt omotiverad bismak.
Annars är nog det största problemet med First price cola att den är lite för söt. Jämfört med tandkrämssmaken är det dock ett väldigt litet problem.
En kul sak med de norska PET-flaskorna på 0,5 liter är att de är av den hårda Å-PET-typen som återanvänds många gånger istället för att tuggas sönder och gjutas om. Här i Sverige har vi som bekant bara den typen av flaskor i 1,5-litersformat. Jag tycker att de här små hårda flaskorna känns väldigt rejäla och trevliga.
Som någon sorts slutsats är First price cola klart prisvärd. Om man kan stå ut med tandkrämssmaken är det här en ganska trevlig cola.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Kiwi minipris, Oslo, Norge
Pris:
5,80 kr
Pris/liter:
11,60 kr

3 kommentarer

Mäjl

Då lär jag testa den. Jag har alltid vilet ha en cola med en mintig bismak. =)

Vegard

1,5 liter First price cola til 5,50. Og den smaker faktisk ganske godt! :)

Kalle

När jag bode i Oslo drack jag jämt denna. det var sjukt billig (billigare än First Price kolsyra vatten) och jag tyckte den var mycket uppfriskande. Läsk har en tendens att inte släcka törsten så bra, men denna lyckades faktist ganska bra med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *