Grand jury cola

Vi har inte lyckats skaka fram speciellt mycket information om Grand jury på nätet, men av det lilla vi hittat verkar det vara en serie produkter som valts ut genom att få tummen upp av en testpanel – juryn i sammanhanget. En sådan process borde borga för viss kvalitet, och vi måste säga att ett namn som Grand jury cola i sig höjer förväntningarna lite. När sedan märket dessutom är franskt höjs förhoppningarna ytterligare ett litet snäpp, är det något fransmän ska ha koll på så är det ju mat och dryck.

Vår burk Grand jury cola känns som en solid och typisk medelvägscolaburk – enkel, tydlig, klassisk och riskfri. Fantasilös, skulle någon med ett sinnelag mer åt “burken är halvtom och utan pant” kanske säga, men det är inte vårt sätt att se på världen. Vi ignorerar sådana trista personlighetstyper och häller upp ett glas cola istället.

Här skummar det ordentligt! Nästan på sockerfri colas vis, och en ganska fyllig coladoft med kryddiga toner (påmminande om en del lyckade ekologiska color vi provat) når våra näsor medan skummet raskt lägger sig. Sedan är det kanske lite väl lugnt i glaset. Ja, faktiskt börjar det se lite livlöst ut efter en stund, och vårt intryck av utseendet sjunker några snäpp. Bäst att vi smakar innan det hela går för långt.

Smaken är lagom söt, men redan vid första klunken kan vi konstatera att skummet helt tydligt var all kolsyra som flydde sin kos och lämnade en ganska platt och lite vattnig cola efter sig. Tyvärr känner vi inte av de där kryddigare tonerna vi anade i doften i smaken. Smaken i sig är i alla fall god, med tydlig dragning åt de klassiska colanapparna. En liten ton av knäck kan vi också känna i eftersmaken. Sötman ligger som sagt precis rätt, men som helhet lämnar Grand jury cola oss tyvärr ändå ganska oberörda. Ser vi till att ta en klunk medan glaset ännu skummar efter påfyllning blir det en lite piggare upplevelse, men det är ingen värld av skillnad.

Vi hade helt enkelt hoppats på mer från något som passerat och godkänts av en fransk matjurys smaklökar, det här var en alltför tam och neutral upplevelse.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Stålburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Henning Hedlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *