Hard spark cola

So cool! So refreshing!

Det är inte ofta vi stöter på cola i halvlitersburkar nu för tiden, men nu sitter vi med en framför oss. Hard spark cola, en cola med lite mer krut i, åtminstone verkar det vara det förpackningen vill få oss att tro med sina blixtar och många utropstecken. Precis som flera andra burkar från asien är den här lite vågig där den smalnar av upp mot locket, en ganska trevlig detalj för oss som inte är så vana vid det. Tyvärr pryds den av ett bedrövligt rörigt och rent ut sagt fult tryck.

Vårt första intryck när vi häller upp Hard spark cola är precis som texten på burken ganska uttrycksfullt. Colan skummar ganska friskt, och skummet försvinner med ett ljudligt swish. Sen händer det tyvärr inte så mycket mer, och colan är trots sin ganska mörkbruna färg ganska genomskinlig. Däremot kommer en ganska kraftfull coladoft emot oss, så helt eländigt känns det inte.

Vi får ganska bra vibrationer av den djupa doften från våra glas, och smaken gör oss inte besvikna. Det är en ganska grov colasmak med tydliga koffeintoner, och den där härligt sträva eftersmaken som produkter med mycket koffein brukar ha. Tyvärr har vi ingen uppgift på hur mycket koffein det är i Hard spark cola, men av smaken att döma kan den aboslut ligga på samma nivå som Jolt cola. Fullt tillräckligt med andra ord. Colan slinker ner lätt, och känns varken för blaskig eller för söt, inte ens efter ett par glas.

En detalj som drar ned helhetsintrycket en smula är att det luktar lite märkligt ur glaset efter att man har druckit ur det, lite som någon sorts fikabröd, fast inte helt angenämt. Verkligen en bagatell, men definitivt en bagatell som är värd att nämna.

Hard spark cola är inte den mest inbjudande colan till utseendet, och förpackningen lämnar en del att önska om man säger så, men smaken är ändå en colas viktigaste egenskap, och där skäms inte Hard spark cola för sig.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 50cl
Inköpsställe:
Japan
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Jack Wangebo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *