Hellefors cola light

Första intryck är ju viktiga, och Hellefors cola light gör i vårt tycke bort sig på den punkten. Förpackningen, tvåliters PET i det här fallet, är …

Tja …

Den känns utan tvekan fulcola. Själva formen på flaskan är rejäl och trevlig, men det bästa med etiketten är att den i alla fall inte ser ut som alla andra. Snygg kan vi inte kalla den ens under hot. Snarare känns det som att man inte hade råd att hyra någon som kunde design utan tog in en praoande förstaårs-estet. Ju mindre sagt om den saken desto bättre.

Skummet är väldigt sparsamt för att vara en sockerfri cola, men det är faktiskt väldigt tätt och fint. Tyvärr försvinner det väldigt snabbt och kvar blir ett ganska neutralt bubblande glas cola. Doften drar milt åt päron.

Märkligt nog är päron också den tydligaste känslan när vi smakar. Vi smakar och smakar, men det enda vi kommer på är konstgjord päronsmak i stil med vad man väntar sig från någon sorts pinnglass riktad till ganska små barn. Har Hellefors bryggeri glömt colaessensen? Om vi verkligen vränger till orden ordentligt kan vi säga att den smakar cola på så sätt att den inte smakar mer som någon annan vanlig läsksort. Det är till exempel inte fråga om apelsinläsk, en Sprite-klon, energidryck eller något annat vi kan komma på. Så kanske, kanske skulle vi ändå komma fram till att det var fråga om en cola i ett blindtest. Men säkert är det verkligen inte.

Vi kan i alla fall säga att Hellefors cola light är en ganska god och lättdrucken sockerfri läsk. Ute på en vårsolig gräsmatta med något grillat till går den ner både enkelt och trevligt. Man får nog skynda sig lite i sådana lägen dock, för kolsyran håller inte ut sådär värst länge. Smaken, den som finns, är dock ganska oförändrad, så Hellefors cola light fortsätter att smaka lika harmlöst gott som tidigare.

I slutändan måste vi ändå sätta smakbetyget med utgångspunkten att det är cola vi vill ha tag på, och då kommer Hellefors cola light inte långt. Är man däremot ute efter en oförarglig lightläsk som har lätt för att umgås med större hjordar små barn en solig aprilhelg kan man nog bli nöjd med Hellefors cola light.

Noteras ska att den Hellefors cola light vi testade nyss passerat sitt bäst-före-datum. Men eftersom det bara rör sig om dryga två veckor tror vi (tyvärr, kanske en del skulle säga) inte att detta påverkat vår recensionsflaska alls.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
ICA Maxi
Pris:
8,90 kr
Pris/liter:
4,45 kr
Övrigt:
Colans bäst-före-datum hade passerats

6 kommentarer

mäjl

jag håller faktiskt inte med här. Tycker den är riktigt god =)

Teka

Jag tycker denna är den godaste lightdrycken inom kategorin cola. Sen att den kostar 9 kr för 2 liter är ju inte fy skam det heller. Ingen taskig aspartameftersmak som hos Cola zero och Cola light orginalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *