Hellena cola

Hellena cola kommer från Polen och innehåller både socker och sötningsmedel, troligen i ett försök att göra en nyttigare cola som ändå smakar gott. Lite som Coca-cola C2. Den här gången gick det inte så bra. Det kan ha att göra med att den ensamma flaskan vi hittade i en av butikerna på Möllevångstorget i Malmö hade passerat sitt bäst före-datum ett halvår innan vi köpte den. Färsk Hellena cola kanske smakar bättre än såhär, det vet vi inte just nu.
Den här Hellena colan både smakar och luktar i alla fall skarpt av sötningsmedel, och det är absolut ingen njutning att dricka den. Det är svårt att tro att det är socker i den över huvud taget, trots att det är den näst största ingrediensen. Just när man sväljer den smakar den något åt colahållet, men absolut inte tillräckligt för att man ska vilja ha mer. Redan efter den första klunken har man fått nog, och är man inte colarecensent väljer man nog att stanna där.
Colan är dessutom förfärligt avslagen, men det kan man nog med större trovärdighet skylla på att den helt enkelt är väldigt gammal.
Innan vi får möjlighet att smaka färsk Hellena cola vill vi inte klanka ner så mycket mer på den här något överlagrade flaskan, och vi ber vi er ta den här lilla recensionen med en nypa salt.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Övrigt:
Colans bäst-före-datum hade passerats

5 kommentarer

Jensa

Blir colan kanske bättre med den där nypan av salt…? ;)

Andreas

Jag tror att de blandar i aspartam, därför att den i samma dos som socker är tusentals ggr starkare.
Detta leder till att det går åt lite aspartam för att få läsken lika “söt” (Vet inte om jag tycker att det ger en söt smak).
Och mindre aspartam = Mindre priser att tillverka = Högre marginaler.
Att blanda ut det med lite socker är nog för att få bort den hemska smaken av sötningsmedel litegrann. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *