Hey cola

Hey cola är en fransk/belgisk colasort, så mycket vet vi. Sedan gör dess väldigt generella namn det väldigt svårt att hitta mer information om den. Både det franska och det belgiska företaget som tillverkar colan har webbplatser som består av en enda sida med ett par foton och kontaktuppgifter. That’s it. Burken pryds i alla fall av en av de mest urflippade dekorationerna vi har sett. Det är virvlar och färger kors och tvärs, man blir nästan lite vimsig. Det kanske är det som är meningen?

Hey cola luktar i alla fall ganska lovande, och den skummar ganska trevligt när man häller upp den. Sedan faller den tyvärr ganska platt, men det är ingen katastrof. Ett ganska medelmåttigt utseende får man säga.

Den första klunken får en väldigt negativ respons hos panelen. Usch! Det smakar sötningsmedel och elände, vilket är lite konstigt eftersom colan inte innehåller några sådana (bortsett från socker alltså). Några klunkar senare vänder opinionen till att vara ganska positiv. Det finns visserligen en lite märklig bismak där, men kommer säkert till viss del från koffeinet i colan. Faktum är att smaken inte ligger helt långt från Jolt cola, och det kan ju inte vara negativt. Även Vicks red energy, de där “halstabletterna” med massor av koffein, hade den här lite lätt beska bismaken. Förmodligen är det så koffein smakar, och personligen gillar jag det. I alla fall i måttliga mängder. Hey cola innehåller även växtextrakt, något som inte är helt ovanligt. Tyvärr står det sällan på förpackningarna vilka växter eller extrakt det handlar om, så det säger inte så mycket.

När glasen står tomma har omdömena om smaken gått från äckligt till gott, kanske har vi blivit hypnotiserade av de psykadeliska virvlarna på burken. Det låter vi vara osagt. Hey cola är nog inte en cola som passar alla, den har en lite speciell smak som nog vissa kan ha lite svårt för. Oavsett vilket blir vi alltid glada när vi stöter på colasorter som inte är helt mainstream, utan går sin egen väg. Skål för det!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Geant Casino, La Valentine/Marseilla, Frankrike
Pris:
2,99 kr
Pris/liter:
9,06 kr
Donerad av:
Fredrik Antonsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *