Jack Black’s blood red cola

Drink up, ye scurvy dog!

Vid första anblicken ser Jack Black’s blood red cola ut att vara en riktig premiumcola, och förväntningarna lägger sig på en förhållandevis hög nivå. När vi börjar titta närmare är det något som får oss att tvivla lite, etiketten andas mer ploj än premium. Olika “roliga” texter som Drink up you scurvy dog! och Fourth time available in 499 years finns tryckta här och där, och det känns som de har försökt lite för mycket.

Efter att ha öppnat kapsylen konstaterar vi lite fåraktigt att det var en skruvkapsyl, den tanken slog oss aldrig, framför allt för att det inte finns några som helst tecken på det på själva kapsylen. Nåväl, colan luktar i alla fall riktigt fint, så vi lämnar det misstaget bakom oss och häller upp varsitt glas.

När vi börjar hälla upp colan fylls glasen raskt med ett väldigt finbubbligt och kompakt skum, men det sjunker undan någorlunda fort och påverkar inte upphällningen allt för mycket. Bortsett från någon försynt bubbla är det tyvärr ganska dött i glaset sen. Vi har varit i den här situationen innan, vi har fått en till synes trevlig cola som verkar lite väl avslagen, och som dessutom har transporterats via flyg. Det ligger ju nära till hands att tro att tryckskillnaderna under resan kan ha påverkat innehållet, men det finns inget enkelt sätt för oss att kontrollera det.

Bortsett från bristen på kolsyra smakar i alla fall Jack Black’s blood red cola klassiskt gott. Lite bekant på något sätt, nästan lite standardsmak på finare colasorter. Vi känner bekanta toner av kanel och kanske lite apelsin, men det känns ändå som om något fattas. Vi börjar undra om vi har blivit avdankade, eftersom en cola som smakar så rätt imponerar så lite på oss, men vi tror inte att så är fallet. Jack Black’s blood red cola är helt enkelt en smula slätstruken och intetsägande mitt i allt det goda. Det kan vara bristen på kolsyra som gör det, colan känns onekligen lite fadd, men det är som sagt svårt för oss att avgöra.

I vår jakt på mer information om colan besöker vi webbadressen som står angiven på etiketten, realsoda.com. Till vår förvåning leder just den adressen genom ett hål i tid-rum-väven till webben anno 1996. Hemska repeterade bakgrunder, ännu hemskare GIF-animationer och strösslat med olika typsnitt och färger. En riktig nostalgitripp, men knappast en fröjd för ögat. Vågar man sig ändå dit kan man hitta en väldigt utförlig beskrivning av företagets historia, från en ensam kille som samlade kapsyler till stora lagerlokaler och egen tillverkning av läsk. Fint!

Vi kan bara utgå ifrån colan vi har, och därmed blir inte betyget fullt så högt som det kanske hade blivit om den eventuellt saknade kolsyran hade funnits där. Vi hoppas ändå att Jack Black’s blood red cola är godare än såhär, trots den lite billiga etiketten verkar det vara en cola framställd av riktiga entusiaster med mycket kärlek.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 34cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Stefan Edquist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *