Kingsley cola light

Kingsley cola light stammar från Sydafrika, och Fulcolas horisonter vidgas därmed ännu en gång med denna recension. Tillverkare är Equator beverage company, och tyvärr har de ingen hemsida som kan lära oss mer om deras drycker. Vår Kingsley cola light levererades i alla fall i en burk på 200 milliliter. Förutom vår automatiska känsla att det är alldeles för lite tycker vi mycket om förpackningen, den säger “sockerfri cola” med all önskvärd tydlighet och känns välgjord.

Skummet när vi häller upp är något tjockare än vi förväntar oss av en lightcola. Det är väldigt snyggt, men det skummar inte lika rikligt som lightcola brukar och sjunker undan ganska snabbt. Helhetsintrycket av upphällning och bubblandet efteråt är i alla fall väldigt gott. Precis som flaskan känns den upphällda drycken gedigen och proffsig.

Doften påminner om välgjorda ekologiska color eller fina specialsorter, den känns väldigt djup och kryddig, speciellt för att vara en lightcola. Det är med stor spänning vi smakar.

Och här blir vi tyvärr besvikna. Smaken är väldigt vattnig, colasmaken lyser med sin frånvaro och vi får en konstig sträv och lite fadd känsla på tungan efter varje klunk. Kolsyrenivån känns rätt i munnen, men det är ju en väldigt klen tröst. Vore man elakt lagd kunde man säga att Kingsley cola light smakar som om någon tagit kranvatten av sämre kvalitet och kolsyrat det. Långt ner i eftersmaken får man lite känsla av cola, som ett svagt minne av något som kunde ha inträffat. Märkligt att doften kan vara så inbjudande när smaken är så tom.

Kingsley cola light är helt enkelt en oväntat stor besvikelse. Hur kunde det bli såhär?

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Stålburk 20cl
Inköpsställe:
Namibia
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Wive Thuvesson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *