Kolakola

Vi testade Kolakola för ganska länge sen. På den tiden var inte våra recensioner så ambitiösa, men kärnpunkten framgår ganska tydligt i alla fall: den var för söt. “Hade man kunnat dra ner på sötman, men ändå haft kvar colasmaken tror jag man hade haft en vinnare” skrev vi. Så, när vi såg att Kolakola plötsligt hade fått mindre socker i receptet blev vi både glatt överraskade och lite stolta. Titta, vi hade rätt!

När man drar ned på sockret brukar det lätt kunna bli blask av det hela, men vi hade ändå ganska höga förhoppningar innan testet av Kolakola. Men nu börjar vi i rätt ände.

Kolakola tillverkas precis som tidigare av Åbro bryggeri, som på sina läskflaskor kallar sig Läskfabriken i Vimmerby. Alla Vimmerby-läskerna har fantasifulla bilder och en liten berättelse på etiketten, och säljs i väldigt trevliga enlitersflaskor.
När man häller upp Kolakola skummar den förvånansvärt lite, och ger överlag ett ganska avslaget intryck. Den luktar som cola ska, om än lite klent.

Man känner tydligt att det är mindre socker i den nya Kolakolan, och även om den är lite vattnig är den inte för vattnig. Snarare läskande, den känns som en bra törstsläckare. Tyvärr är den ändå inte lika god som den äldre varianten med mer socker. Socker är en viktig del av colasmaken, och det är helt enkelt svårt att få till det utan socker. Åbro har ändå gjort ett mycket bra jobb, det här är verkligen ingen dålig cola. Den passar säkert mycket bra en varm sommardag. Vi tycker det är mycket positivt att man försöker dra ned på sockerinnehållet i läsk, och hoppas att fler tillverkare testar något sånt här.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Tillverkningen har upphört
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1l
Inköpsställe:
ICA Nära, Lund
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
9,90 kr

10 kommentarer

J.K

jag hatar faktiskt denna dryck. tycker den är blaskig och äcklig. inte alls god

vill inte avsljöla

Denna cola är lite god men när man druckit lite men inte vill ha mer för man då vill köpa en Coca cola eller Pepsi

CokeMeisteR

Passar småungar. Känns som om det inte finns någon kolsyra eller socker i colan.

CokeMeisteR

Passar småungar. Känns som om det inte finns någon kolsyra eller socker i colan.

bulgarianooz

Kolakola är riktigt god när man druckit lite ;)

Mattias

Inside Information!!! Denna kola och hela Åbros läsksortiment ska försvinna från 1 liters flaska, kommer endast att finnas på 33cl glas.

//Mattias, Kvantum Munkebäck

saylo

Mattias, är det sant?
Vad trist isåfall. Jag tycker det är bra med läsk på enlitersflaskor, de är behändiga att hälla ur, och lagom till filmkväll. Plus att flaskorna är bra att blanda saft i när läsken är slut. ,o) Visserligen är läsk på glas inte fy skam det heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *