Leader price cola 0%

Vad är det första ögat (med närmast febrig frenesi) söker efter när man kliver in i en fransk mataffär? Näst efter avdelningen med diskmedel är svaret givetvis colahyllan, denna franska bastion av …

Nej, nu kom vi visst lite på kant med verkligheten. Men faktum är att även Frankrike med sina starka associationer till vin och finsmakeri har sina fulcolor att upptäcka. En trygghet att falla tillbaka på efter en lång dag i ett främmande språkområde fullt av gargoyler.

(Ropen hörs skalla över taken:
“För böveln, kom till saken.”)

Fulcolas mobila testlabb har landat i Paris och plockat upp en flaska Leader price cola 0%. Den är som man kanske kan gissa sockerfri och som sötningsmedel hittar vi våra gamla bekanta aspartam och acesulfam-K.

Förpackningen är inget att yvas över, men absolut ingen katastrof heller. Den känns lite billig men inte på något sätt jobbig och pryds av vad vi antar är makligt leviterande bubblor.

Leader price cola 0% skummar ganska rikligt med stora bubblor när vi häller upp, men inte så mycket som sockerfria color ibland gör. Även efter upphällning bubblar det ganska friskt i glaset. Colan ser kanske lite ljusare ut än snittet – den bruna färgen är klarare än vanligt. Det är inte så att Leader price cola 0% ser tunn ut, utan mest bara annorlunda. Nyfiket höjer vi våra glas för ett första smakprov.

Leader price cola 0% smakar … ganska milt. Sockerfria päron, lite citron, lite metalliskt mineralvatten och inte hotfullt mycket cola. Vi har känt det hela förr i andra color i de lägre prissegmenten. “Oförargligt” är nästan det enda ord vi kan komma på, mer eller starkare finns inte att säga. Vi är ganska nära att säga törstsläckande också, men den lite fadda eftersmaken av sötningsmedel berövar oss även detta ord. Doften finns inte heller mycket att orda om, men en del av testpanelen lyckas till slut identifiera en ton av colagodis.

Vi ställer ifrån oss våra tomma glas utan ett uns saknad och konstaterar att det finns mycket Frankrike är bra på, men billig sockerfri cola verkar fortfarande inte kunna räknas dit.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Franprix, 135 Rue sant Antoine, Paris
Pris:
6,30 kr
Pris/liter:
4,20 kr

1 kommentar

Tompa

Mycket intressant. Jag har inte hört talas om att man tillverkar eller dricker cola i Frankrike. Leader Price 0% kan säkert vara en bra upplevelse av den anledningen, men som Fulcolas snabba fakta visar så verkar man inte kunna hitta den i Sverige utan i en butik som heter “Franprix” (som låter som en riktig lågprisbutik i klass med Lidl).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *