Lordi cola light

Det finska bandet Lordi blev kända i hela Europa över en natt i och med melodifestivalen (eller Eurovision song contest som se säger) 2006. Att ett gäng hårdrockare utklädda till monster inte bara gick till final, utan även vann den var det nog ingen som skulle ha gissat för tio år sedan.

Efter sin seger fanns Lordi överallt, till och med på Allsång på Skansen. En av de lite mer oväntade grejerna Lordi fick för sig/gick med på var den egna colasorten Lordi cola. Den tillverkas av det finska bryggeriet Olvi och säljs i flaskor med nio olika motiv. Dels porträtt av de olika monstren, och dels lite gruppbilder och liknande. Roligt koncept.

Lordi cola light är som namnet antyder en sockerfri variant av Lordi cola. Originalet är ingen höjdare, och Lordi cola light är inte bättre den. Den smakar massor av sötningsmedel som visserligen ger en viss sötma, men även en stor portion klassisk aspartam-eftersmak. Inte gott alls. Alla i panelen var överens om att den bästa beskrivningen av den här colasorten är “intetsägande”. Den är rakt igenom tråkig, och även om den inte är direkt äcklig tillför den absolut ingenting. Den ser inte ens inbjudande ut, den skummar inte särskilt mycket och känns över lag ganska dåligt kolsyrad.

Precis som med Lordi cola är etiketten det roligaste med Lordi cola light, och det är ju inget gott betyg direkt.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Micael Popoff

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *