Loux cola plus ‘n’ light

With water from Kefalovriso spring

Loux cola plus ‘n’ light presenterar sig snärtigt som innehållande “Only with fructose & naturally occuring sugars from fruits & sweeteners of natural origin”. Vad det betyer är, tydligen, något i stil med Coca-cola life: en cola sötad med både fruktsocker och stevia. Dessutom läser vi intresserat att den innehåller en procent citronsaft, något som borde borga för en pigg smak.

Flaskan känns trevlig, liten och behändig och med en design som känns genomarbetad. Flaskan är till exempel ojämn i ytan, som om den var täckt av oregelbundna vattendroppar.

Loux cola plus ‘n’ light skummar återhållsamt när vi häller upp, mycket mer som sockercola än lightläsk. Det bubblar fint i glaset, och färgen drar åt det lite röda hållet. Första doftintrycket passar med citronsaften: det doftar friskt ihop med colasmaken, något som känns perfekt en varm sommar.

Så tar vi och provsmakar. Ja, lite vattnigt känns det allt. Vi drömde om ett rejälare citronsting, men det är ju faktiskt ingen citroncola vi testar så där får vi nog skylla oss själva. Frisk känns den i alla fall, det finns ingen tyngd eller sliskighet, däremot en viss känsla av lakrits i eftersmaken som vi kopplar ihop med stevia. Den är dock inte helt fel, även om den för oss tar ner colakänslan en smula får vi säga att vi föredrar det framför den mer matta eftersmaken av sötningsmedel. Å andra sidan har vi här samma märkliga dilemma som med Coca-cola life: om man ska dricka sockerfritt funkar inte Loux cola plus ‘n’ light, och om man ändå ska få i sig socker kanske det ändå är snäppet godare med en klassisk sockercola? När vi sitter här och funderar med lakritsen fortfarande svävande i munnen (den dröjer sig kvar länge, den saken är klar!) är vi ändå rätt nöjda med upplevelsen. Kanske hade den suttit perfekt på den grekiska strand i vars närhet vi inköpte provflaskan? Å andra sidan hade vi absolut inte ångrat oss eller börjat fantisera om alternativ ifall vi på samma strand tagit oss en lika väl kyld sockercola.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 33cl
Inköpsställe:
Motoasca Adriana
Pris:
8,00 kr
Pris/liter:
24,24 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *