Mole cola

Autentica cola italiana

“Classic Italian cola” står det ovanför innehållsförteckningen på vår glasflaska Mole cola. Vi vet inte vad det innebär, men vi har väldigt höga förväntningar efter att ha beundrat flaskan en bra stund.

En titt på nätet visar att Mole cola skapades 2012 i Turin. Målet var en “helt italiensk cola”, och man var enligt utsago inspirerad av en receptsamling från 1854. (Man går inte närmare på vilken sorts recept samlingen bestod av, eller hur man kan vara inspirerad av en hel samling snarare än ett visst recept i samlingen. Ursäkta parentesen.)

Klassisk eller ej, Mole cola en av de snyggaste flaskor vi sett på länge. Mjukt rundad, räfflad i fiskbensmönster(?) med en snygg etikett runt midjan och sist men inte minst med den italienska flaggan på kapsylen. Svårslaget!

Mole cola skummar mycket glatt när vi häller upp (och det klunkar härligt i flaskan under tiden) men skummet lägger sig snabbt. Vi sniffar nyfiket på glaset men får ingen särskild belöning för den manövern så vi går direkt på att smaka.

Mole cola smakar friskt, ganska fruktigt och med en god colasmak som är lite sötare än vi väntade oss efter den första fruktigheten. Beskrivningsord som honung och vindruvor seglar förbi i huvudet. Oavsett vilka ord vi landar på smakar Mole cola gott och rejält, det känns som en flaska skulle stå sig bra till en kolgrillad hamburgare en varm sommarkväll. Såhär på egen hand skulle vi inte dricka Mole cola för törstsläckandets skull, utan mer som en fristående liten smak- och njutningsupplevelse. Vi kan också lätt föreställa oss att autentiska italienare kan blanda en och annan utmärkt drink med Mole cola.

(Det är inte fel att ha ett glas vatten bredvid heller.)

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
ICA Focus, Göteborg
Pris:
26,95 kr
Pris/liter:
81,67 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *