Naturfrisk cola frugt

Naturfrisk-produkterna tillverkas av Ørbæk bryggeri på Fyn. “Naturfrisk cola cool frugt”, står det på etiketten om man läser uppifrån och ner. “Naturfrisk frugt cola”, står det på sidotexten. Vi blir oerhört osäkra på vad vi ska kalla drycken, men det spelar som tur är ingen större roll. Utöver denna förvirring är tjugofemcentilitersflaskan och etiketten oerhört snygga på ett sätt som känns mysigt gammaldags. Vi tänker oss flickor med vita klänningar och stora hattar som köper Naturfrisk cola frugt över disk hos handelsmannen, lägger den i picnickorgen och skuttar ut i gröngräset på söndagen. Något sånt. Själva colan är lite ljusare än genomsnittet till färgen. Innehållsförteckningen visar att äppeljuice är största ingrediensen efter vatten, och det finns även spännande saker som malt och agavesirap i blandningen. Hela härligheten är dessutom ekologisk och koffeinfri.

Skummet är ljust och ganska ölaktigt när vi häller upp. Det är inte så rikligt, ingen risk för översvämning här om man inte har väldigt bråttom, men väldigt snyggt. Efteråt står glaset och bubblar på ett lugnt men piggt sätt.

Doften är colasöt och naturlig, och har ett mörkt inslag som vi tror kan vara en kombination av malt- och äppelinslagen. Det luktar ganska vuxet, och sånt brukar ju gå hem hos oss. Nyfiket tar vi första klunken i munnen.

Jodå, det här var gott och ganska svårbeskrivet. Colasmaken ligger tryggt i bakgrunden och eftersmaken och kolsyranivån passar oss fint, men vi har väldigt svårt att hitta rätt ord för de andra delarna av smakupplevelsen. En viss syrlighet åt äppelhållet i kombination med … tja, någonting åt pepparkakssmaken i mjuk pepparkaka. Och så den där lite mörkare delen som fanns med i doften också. Sötman är också precis lagom, så trots att vi har svårt med orden är det ingen tvekan om att vi gillar Naturfrisk cola frugt. En väldigt trevlig dryck att inta på semestern i eller utanför ett danskt korsvirkeshus i omedelbar närhet till en strand med stora sanddyner.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 25cl
Inköpsställe:
Morot mm, Malmö
Pris:
-
Pris/liter:
-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *