Nice! Refreshing cola

Cool & crisp soda

Nice är ett av den amerikanska dagligvarukedjan Walgreens egna märken. “Quality everyday products at a way-better price”. Ja, vi har hört visan förr. Nice cola är i alla fall gjord på kvalitetsingredienser som kolsyrat vatten, glukossirap, karamellfärg och koffein.

Förpackningen känns mer genomtänkt kedjecola. Inte grejen någon nödvändligtvias lagt ner själ och hjärta i, men en del av något större som man av yrkesstolthet – och för att man står för det – vill göra ett bra jobb med.

Nice cola skummar bra men kontrollerat när vi häller upp. Så snart vi slutar hälla bubblar det väldigt fridsamt i glaset. Ändå ser det piggt och inbjudande ut med en kraftig mörkbrun färg. Det doftar ordentligt med cola och ganska sött, inga friska citrustoner här inte.

Nice cola rullar skönt över tungan och bubblar skönt i munnen trots det lugna intrycket. Colasmaken är fin och söt, men inte för söt utan balanserar väl av kolsyran. Efter ett lite vattnigt mellanspel kommer en söt och behaglig eftersmak samtidigt som en frisk kolsyrekänsla dröjer sig kvar. Vi tömmer raskt vårt första glas och fyller på, glada över att ha hela 355 milliliter att tillgå istället för de i Svergie brukliga 330. Det mest negativa vi kan komma på är att smaken inte känns speciellt unik, men vi kan ärligt talat inte bekymra oss för det.

Nice cola är helt enkelt en mycket lyckad butikscola, väl kolsyrad och finfint smaksatt. Ordentligt kyld passar den perfekt en varm och solig sommareftermiddag, något som testpanelen råkade ha på lager och valde att plocka fram dagen till ära. Nöjda och belåtna avslutar vi testet och tar den sista skvätten Nice cola med oss ut i det vackra vädret.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
Walgreens, 350 5th avenue, New York
Pris:
7,00 kr
Pris/liter:
19,72 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *