Nocco focus cola

Sommaren står för dörren och i Göteborg har den första och kanske enda riktigt soliga veckan dragit förbi. Vad hör väl denna årstid mer till än ett hackathon? Och vad hör väl ett hackathon mer till än cola? Sagt och gjort, Fulcola har nästlat sig in på Gothenburg startup hack och lagt de tangentbordsvarma vantarna på Nocco focus cola, en energidryck med colasmak, e-sportkoppling och en riktigt stilig förpackning med pixelkänsla.

Nocco focus cola skummar väldigt återhållsamt när vi häller upp, oväntat lite för att vara en sötningsmedelcola. Utseendet blir därför ganska platt, men i övrigt är det inget fel på det. Doften däremot går vi gärna vidare från så snabbt vi bara kan. Nocco focus cola doftar mest … surt. Okej, lite friskt också, men det är ändå ingen stor vinst på doftfronten. Vi skuttar oförtrutet vidare till provsmakning.

Vatten, tänker vi. En del av panelen säger svamp. Extrakt av grönt te ingår, och det kan vi känna smaknyanser av. Och den traditionella lite torra eftersmaken av sötningsmedel (sukralos i det här fallet) går inte att ta miste på. Också på klassiskt sötningsmedelcolavis får man en lätt löddrig känsla i munnen. Det är inte, heller, mycket kolsyra i Nocco focus cola, men på något sätt gör det ingenting. Vi sammanfattar smaken som vattnig och lite uppfriskande, vore det inte för den klassiska eftersmaken av sötningsmedel kunde detta vara en riktigt bra törstsläckare. Men jo, lite colasmak går allt att känna också.

Det här är ingen höjdarcola, och vårt smakbetyg är därefter. Däremot är Nocco focus cola faktiskt ganska trevlig sedd som energidryck. Eder ödmjuke recensionsförfattare är ingen stor älskare av energidrycker, men Nocco focus cola kan han ändå tänka sig att dricka en burk eller två av. Speciellt i rätt sammanhang. Vi går raskt in på vår andra burk och försöker få ögonen att fokusera på ett och samma ställe.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-

1 kommentar

Dejan

Helt okej, påminner om earl grey tea/ ice tea. Inget man lär dricka varje dag men det funkar om man är trött :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *