Now black cola

Now black cola är en ekologisk cola från Tyskland, som går att hitta i en del svenska butiker (framför allt sådana med ekologiska produkter som specialitet). Den säljs i en fantastiskt fin glasflaska, lite som en ölflaska, fast med kortare “kropp” och längre hals. Etiketten känns väldesignad och stilren, med en glad liten kameleont som maskot. Colan i sig lever upp till namnet genom att se väldigt mörk och fin ut genom glasflaskan. Våra förväntningar är onekligen ganska höga.

Vi kränger av kapsylen och häller upp ett glas. Ett förvånansvärt tjockt, ljusbrunt skum lägger sig som ett lock på colan nästan omedelbart, och vi får vänta en stund på att det ska sjunka undan. Colan doftar lite åt musthållet fast fruktigare, och i kombination med skummet skulle man lätt kunna tro att det var just must man satt och hällde upp.

Smaken är klart fruktig, men med en rejäl colasmak i botten. Den påminner en del om must, med tydliga inslag av äppeljuice och någon sorts generell fruktighet. Mest smakar den ändå bara cola, en riktigt god, och lite annorlunda cola.

I ett vanligt glas är inte Now black cola lika mörk som den såg ut genom flaskan, snarare mörkt rödbrun. Klart snygg och inbjudande. Det är egentligen bara det tjocka gulbruna skummet som vi inte är helt förtjusta i, det drar ned helhetsintrycket lite. I övrigt är det en väldigt trevlig cola, med en lite annorlunda smak. En egen personlighet helt enkelt, sånt gillar vi verkligen. Smaken är nog inte för alla, men det är definitivt en kvalitetsprodukt. Tummen upp för det!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
Ekobutiken i Stadsträdgården, Örebro
Pris:
18,00 kr
Pris/liter:
54,55 kr

5 kommentarer

Linnéa

Jag har druckit en flaska av denna cola, och för det första kan jag säga att den har en riktigt snygg flaska och det känns bra att den är ekologisk! Men för att säga något om själva colan så kan jag säga att den har ett skum likt en must som håller sig kvar relativt länge. När det sedan kommer till smaken så är den god, absolut, den smakar som en cola, men jag kan uppleva att smaken är något svag. Är det bara jag som upplever det?

Göran

Testade en med apelsinsmak Now black cola orange, när jag var i Tyskland senast. Smakade varken bu eller bä som man brukar säga, blir en trea i betyg rakt över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *