Pepsi gold

Pepsi gold är en variant av Pepsi som är guldfärgad istället för colabrun. Det är inte första gången Pepsi har försökt kränga cola genom att byta färgämne, och förmodligen inte heller den sista. Precis som många av de tidigare färgglada colasorterna är, eller var, Pepsi gold bara på tillfälligt besök på butikshyllorna. Den såldes som en del av Pepsis reklamkampanj kring fotbolls-VM i somras, och finns förmodligen inte att få tag på längre. I Finland såldes under sommaren en sockerfri guldpepsi, Pepsi max gold.

Men det är inte bara färgen som skiljer Pepsi gold från vanlig Pepsi. Flaskan är det första man lägger märke till, även den är guldfärgad, men både lukten och smaken skiljer sig en del från originalets dito. Smaken är tyngre och har tydliga toner av russin. Den är en smula sötare och lenare än vanlig Pepsi, och känns inte lika fräsch.

Naturligtvis ska vi inte bara jämföra Pepsi gold med vanlig Pepsi, men det är ganska lätt att relatera till originalet när det kommer såna här specialvarianter.

Till utseendet påminner Pepsi gold mest om öl, visserligen utan det karaktäristiska ölskummet, men det är ju inget man väntar sig av en cola. Därmed inte sagt att Pepsi gold är dåligt kolsyrad, tvärt om, den skummar lagom mycket när man häller upp den, och står och bubblar lite fridfullt en ganska lång stund efteråt. Klart inbjudande. Vi kan ändå inte påstå att det är såhär vi tycker att en cola ska se ut. Smaken passar inte ihop med färgen, man väntar sig något väldigt friskt, men får som sagt något ganska sött och russinaktigt. Särskilt eftersmaken påminner om russin, den finns kvar långt bak på tungan och man börjar fundera på om det inte var glögg man just drack.

För att sammanfatta det hela är Pepsi gold en kul grej, vi gillar de här roliga koncepten som Pepsi kommer med då och då, men som cola betraktat är det ingen jättehit. Mer ploj än seriös satsning skulle vi vilja säga, ingen guldmedalj för Pepsi gold alltså.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Mikael Nylander

4 kommentarer

Felfelfel

Såld i Finland, guldfärgad och med russintoner? Låter som den finska sommardrycken sima (även känd som “mjöd”). Den görs på russin, socker,vatten och jäst (ibland även honung), och får stå och jäsa ett tag innan det avnjuts en varm sommardag. Väldigt gott!
Kan Pepsi ha haft så mycket fingertoppskänsla att de lancerat en sima-variant av sin cola? :o

Berry

Ser att ni missat en Pepsisort. Jag kommer ihåg en bussresa till Norge för säkert minst 15-20 år sen- Då fick vi tag på Pepsi Crystal. Den kanske är lite svår att få tag på nu ett par år senare..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *