Pepsi light

Pepsi light ser man sällan i butikerna. Åtminstone inte i halvlitersflaskor. Pepsi verkar istället satsa på Pepsi max som sitt främsta sockerfria alternativ.

Pepsi light smakar märkligt. Det första smakintrycket är ganska lovande, men halvvägs genom munnen försvinner plötsligt smaken. Istället för en eftersmak av sötningsmedel, som många andra sockerfria colasorter lider av, så har den en eftersmak av inget alls. Mycket oväntat. Det ger hur som helst ett väldigt vattnigt intryck, och Pepsi light finns förmodligen kvar mer som en principsak. Den går förmodligen nätt och jämt runt.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Tillverkningen har upphört
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Ica nära
Pris:
15,90 kr
Pris/liter:
10,60 kr

9 kommentarer

Martin Gunnarsson

Många colasorter innehåller samma ingredienser, det är förhållandet mellan dessa som skiljer.

Nefus

Har smakat på Pepsi light för rätt längesen och den smakade skit. Vattnig sörja som T.O.M får Coca Cola light att smaka gott.

Nefus

Smakade på denna för väldigt längesedan. Först när jag smakade så tyckte jag att den smakade skit och upptäckte att den bedragande orsaken var att det var en Light produkt.

Jag har även smakat på Coca Cola light och den är faktiskt mycket godare än Pepsi light men tycker ändå att vanlig Cola med socker är godast.

Micke

Pepsi light som de säljer i Tjeckien och Polen är jättegött! Tyvärr är den svenska varianten knappast lika smakligt :(. Kan någon tipsa om några affärer som importerar Pepsi light från centraleuropa?

Patrick

Pepsi light tyckte jag var den helt klart bästa Colan. Är det NÅN som vet om den finns någonstans alls fortfarande?

Tomas

Älskar Pepsi light!! Tyvärr så verkar den inte finnas i Norden längre. Jag tror att den försvann runt 2006-2007 för att ersättas med Pepsi max som duger men är klart underlägsen. Pepsi light finns kvar i bl.a. Tyskland, så missa inte chansen att prova denna magiska elixir när ni är i ett land där olika Pepsilightsorterna kan koexistera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *