Pepsi max wild side

Wild baobab flavor, no sugar

Nya colasorter är alltid spännande. Ännu mer spännande är det när de innehåller helt nya smaker. Pepsi har verkligen slagit på stort i det här avseendet och valt att smaksätta Pepsi max wild side med en frukt så främmande att vi på Fulcola aldrig tidigare ens hört namnet. Och namnet är baobab (visst studsar det lite lätt över tungan?). Trädet – och därmed dess frukter – växer i Afrika, på Madagaskar och i Australien och frukten är rik på både c-vitamin och kalcium.

Så långt om innehållet. På förpackningsfronten är det däremot intet nytt. Det hela ser ut som Pepsis kreationer brukar göra mest. Lite oinspirerat kan vi tycka, men samtidigt finns det inget att klaga på heller. Kanske lika bra det, så att vi kan fokusera helt på innehållet.

Skummet är rikligt som för vanlig Pepsi max och det försvinner lika snabbt som vanligt. Det bubblar också lika inbjudande som vanligt när skummet lagt sig. Inget oväntat här heller med andra ord. Vi sänker näsan och doftar nyfiket. Det luktar … grönt och friskt. Det är ingen doft som känns spontant naturlig, men den känns ung och somrig på ett skönt sätt.

Smaken är klassiskt aspartamsöt, och vi antar att det smakar en hel del baobab för det är klar skillnad mot vanlig Pepsi max. Smaken fyller hela munnen och är skönt rund och söt med en frisk touch både i doft och smak. Det känns lite som att dricka grönt gelégodis och smakar riktigt gott men helheten är inte direkt törstsläckande. Pepsi max wild side får nog vara riktigt kall för att fungera i just törstsläckarrollen. Smaken går också riktigt bra ihop med den oundvikliga sötningsmedelskänslan och lämnar oss med en ganska skön eftersmak. Någonstans i bakhuvudet fladdrar ett smak- eller doftminne som ligger ganska nära detta, men vi lyckas inte riktigt få fatt i det trots ihärdigt famlande.

Det är onekligen märkligt att testa en cola med extra smak utan att ha en susning om hur den extra smaken “borde” vara. “Aromämne (inkl. koffein)” är vad man skriver i innehållsförteckningen, så det känns inte alltför djärvt att gissa att Pepsi max wild side inte innehåller minsta spår av faktisk frukt. Inte desto mindre blir vi försiktigt positivt inställda till baobabfrukt efter de här smakproven, och skulle inte tveka att prova en om de dök upp i en fruktdisk i vår närhet. Än så länge är baobabfrukt dock inte godkänd för försäljning inom EU, något som Pepsi tagit fasta på för att få det hela att verka ännu mer exotiskt.

Som helhet tycker vi att Pepsi max wild side är en mycket lyckad skapelse. Kom igen Pepsi, när ni lyckas såpass bra med era tillfälliga smaker kan ni väl våga er på dem lite oftare? Inte ska vi väl behöva vänta till nästa sommar på något nytt och spännande?

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
ICA supermarket Olskroken
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
19,80 kr

1 kommentar

Peter

Bra recension, jag instämmer i mycket av det som sägs. Wild Side är en fantastisk god och fruktig cola av samma slag som Pepsi max Green Apple är (var). Pepsi, ni har ju talang för att göra specialcolor, så varför inte köra kapanjerna längre?

Till sist kan jag tipsa Fulcola och alla läsare att Pepsi max wild side finns att köpa i Danmark på det betydligt billigare formatet 1,5 l (i Sverige finns den bara på 0,5-litersflaskor).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *