Pepsi throwback

Made with real sugar

Pepsi throwback är en cola sötad med vanligt betsocker. För oss européer låter inte detta speciellt spännande, men i USA är det vanligaste sötningsmedlet i läsk isoglukos – high-fructose corn syrup. Isoglukos framställs som det engelska uttrycket antyder från majs och har varit normen i amerikansk läsk ganska länge. Förr i tiden var det, tydligen, betsocker som gällde även där, och Pepsi throwback marknadsförs följaktligen som lite av en retroläsk.

I marknadsföringsänden av recensionen finner vi oss lite kluvna till förpackningsdesignen. Å ena sidan känns den ganska ren, enkel och skönt retro, å andra sidan känns den nästan lite väl enkel och billig. Det är kanske helt enkelt lite fulcola över den? Vi har sett bilder på andra stilar som tilltalat oss betydligt mer, så vi hoppas naturligtvis att de varianterna är normen och inte undantaget.

Pepsi throwback skummar mycket fint med ganska stora bubblor när vi häller upp. Skummet lägger sig visserligen snabbt, men glaset bubblar glatt vidare. Ett solitt intryck utan extrema åthävor åt något håll. Doften är solid och självsäker cola som lovar gott för första smaken.

Vi tar en rejäl klunk, låter Pepsi throwback fylla munnen. Att det här är en kvalitetscola råder ingen tvekan om; sötman ligger precis rätt, friskheten och kolsyran sitter där de ska och som ryggraden i alltihop finns förstås en solid colasmak. Utan att ha någon annan cola bredvid för jämförelse kommer vi osökt att tänka på Coca cola, snarare än annan Pepsi cola, när vi funderar över smaken.

En stor fråga är naturligtvis hur Pepsi throwback förhåller sig till vår vanliga svenska Pepsi cola. Båda är ju sötade med samma saker, så naturligtvis börjar vi undra om det finns några andra skillnader i recepetet. Sagt och gjort, fram med ett testglas svensk Pepsi cola!

Ja du, Watson … Frågan är om inte till och med den gode Sherlock skulle gå bet här. Till och med när vi vet vilket glas som innehåller vilken cola har vi svårt att intala oss att vi känner några skillnader. När vi fyllt båda glasen lika mycket och tittat åt sidan en stund medan vi flyttat runt dem är vi definitivt borta. Med andra ord får vi korrigera oss till att Pepsi throwback mest av allt påminner om vanlig Pepsi cola. En någon avslagen Coca cola vi hittade i kylen skilde sig, lyckligtvis, tydligt i smak från både Pepsi throwback och Pepsi cola.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
New York
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Björn Johansson

7 kommentarer

Petter Ericsson

Mycket bra recension! Det är tryggt att höra att ni faktiskt vågar säga att det inte är någon större skillnad mellan Pepsi throwback och svensk Pepsi Cola – det skulle aldrig en sajt som inte var så erfarna som ni är våga göra (istället skulle de nog greppa efter halmstrån för att kunna beskriva en skillnad som inte ens finns). Mycket bra! Och angående designen så är det nog tänkt att den skall vara retro-aktig. Jag hade därför gärna velat att burken inte skulle ha av-fasade kanter längst uppe, utan att den skulle vara helt rak som burkarna var för väldigt länge sedan.

Men nog om det, nu undrar jag varför allting på Fulcola.com blir svart då man kommenterar i denna ruta? Jag ser ju inte vad jag skriver, det enda som syns är ju annonsen ovan :). Så fort man klickar i denna ruta blir det svart och när man “kliver ur den” försvinner det svarta… skall det verkligen vara så??

Martin Gunnarsson

Tack!

Det ska verkligen inte bli svart när man kommenterar, men jag sitter faktiskt och kikar på det problemet just nu. Förhoppningsvis kan jag lösa det.

Martin Gunnarsson

Skuggproblemet är löst, det var vår version av lightbox (scriptet som visar de fullstora colabilderna ovanpå själva sidan) som inte var kompatibelt med IE9. Så kan det gå ibland.

Petter Ericsson

Jag är rädd att skuggproblemet inte alls är löst :(. Det blir fortfarande mörkt när man klickar i den här kommentarsrutan med senaste versionen av Internet Explorer 9 :(.

Martin Gunnarsson

Vi säger åt webbläsaren att inte ladda om javascript och sånt så ofta för att snabba upp sidans laddningstid, prova att ladda om manuellt ett par gånger så ska det fungera.

Linebacker

“Förpackning: 2½ stjärnor”? Är ni galna? Burken med den gamla Pepsiloggan är ju skitsnygg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *