Pepsi white

Självklart gör vi vårt yttersta för att testa alla colasorter med ett öppet sinne, men vissa gånger är man helt klart mer förväntansfull än andra. Pepsi white är, eller sägs i alla fall vara, Pepsi med yoghurtsmak – tveklöst den konstigaste colasmaken vi har hört talas om.

Precis som namnet antyder är Pepsi white vit istället för brun, utseendet påminner mest om vatten med lite mjölk i, inte särskilt inbjudande, men annorlunda så det förslår. Etiketten är väldigt snygg, stilren och enkel utan onödigt trams. Framförallt är den väldigt vit!

Det vita innehållet tillsammans med den udda etiketten gör att man börjar fundera på vad flaskan egentligen innehåller, och hade det inte stått “Pepsi & yoghurt flavor” på flaskan hade vi nog inte trott att det var en cola över huvud taget.

Pepsi white luktar väldigt sött, och har ett väldigt glest skum bestående av väldigt många ungefär 3 mm stora bubblor som sitter ihop. Efter en stund har de flesta försvunnit, och de som finns kvar är väldigt små och håller sig runt kanterna. Själva colan bubblar livligt och ser ganska läskande ut, färgen till trots.

Smaken består av en rund grundsötma, som i cola, med en lite märklig syrlighet ovanpå. Vi anar både toner av citrus och vanilj, men yoghurt? Det beror på vad man menar med youghurt. Den smakar inte som svensk naturell yoghurt som vissa äter till frukost, det är en sak som är säker. Såna där betydligt sötare portionsförpackade youghurtar som brukar säljas i sydeuropa är betydligt närmare sanningen, men smakar de egentligen yoghurt? Det låter vi vara osagt.

Pepsi white är god god, men framför allt väldigt konstig. Den är verkligen ingen traditionell cola, och ingen traditionell läsk heller för den delen. Den går sin egen väg, och det tycker vi är kul. Det vi gillar mest är att hela konceptet är så … coolt! Samtidigt måste vi såga den en smula, för det här är faktiskt ingen cola. Det står att den ska smaka Pepsi och yoghurt, men vi känner egentligen varken det ena eller det andra. Man kan säga att Pepsi white är en ganska god läsk, men den är definitivt ingen (lyckad) cola.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Jack Wangebo

3 kommentarer

Osynlige Räv-Olle

Mycket intressant cola, och väldigt bra recension! Den lockar verkligen till ett prov, men få har nog möjlighet att resa ända till Japan för att köpa den. Alltså: går den här att köpa på import i Sverige? Svara gärna här, tack! :) (det är nog många som vill veta gissar jag!)

Martin Gunnarsson

Det går inte så vitt jag vet, men i det här fallet har jag verkligen inget emot att ha fel …

Martin Aftevik

Pepsi white finns även i Thailand. Där finns även Pepsi Green, men den smakar som tuggummi, så är det verkligen en cola?
Hursomhelst, jag har fler testflaskor med mig hem till Sverige. Hoppas det ska smaka! =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *