Pepsi X

Energy cola

Pepsi X lanserades på den svenska marknaden någon gång i början av 2000-talet, för att sedan försvinna igen något år senare. Den marknadsförs som en energicola, alltså en cola med samma egenskaper som en så kallad energidryck, som Red bull. Kanske var det så att de som faktiskt ville ha en energidryck köpte en Red bull, och kanske var det så att de som faktiskt ville ha en cola med lite jävlar anamma i köpte sig en Jolt cola. Det vet vi inte, men det låter som ett ganska troligt scenario.
Pepsi X är mycket rödare än vanligt Pepsi, till och med skummet har en rödbrun ton. Det ser ganska trevligt ut, och mängden skum är väldigt lagom. Utseendet är kort och gott mycket inbjudande. Pepsi X innehåller precis som många andra energidrycker guaranaextrakt, vilket ger en karaktäristisk och inte helt tokig lukt.

Smaken är verkligen speciell. Det smakar definitivt cola, men med en stor portion ljusare, Red bull-liknande nyanser. Det är absolut ingen tung colasmak det handlar om. Innehållsförteckningen påstår att “växtextrakt” är den största ingrediensen, därefter kommer kolsyrat vatten. Förmodligen är en ganska stor del av det där växtextraktet just vatten, men av smaken att döma verkar de inte ha sparat på grejerna, den saken är klar.
Vi har inte hittat någon siffra på hur mycket koffein det är i Pepsi X, men med tanke på att den ska vara en energicola borde det vara ganska mycket. Den innehåller både koffein och guaranaextrakt, och guarana innehåller i sin tur ganska mycket koffein (fast det då brukar kallas guaranin). Vi kände inte av någon direkt kick när vi testade den, men det kanske behövs lite större mängder.

Uppiggande eller inte, Pepsi X är en lite annorlunda men god cola. Den ser väldigt trevlig ut, är lagom kolsyrad och smakar gott. Smaken är nog inte för alla, men vi gillar den. På den negativa sidan hittar vi en lite sur eftersmak som jag vill minnas att även Red bull lider av. Överlag är Pepsi X en klart lyckad produkt, och det är synd att den inte finns att köpa i Sverige längre.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Brasilien
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Robert Kihl

4 kommentarer

Kimmy

Jag tycker det är för jävligt att dom slutade sälja Pepsi X :@

Daniel

Åhh, jag minns Pepsi X som om det var igår.
Försökte köpa en 50cl-flaska påväg till skolan varje dag, det var tider det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *