Pig iron cola

Pig iron är inget mindre än ett barbecuehak i Seattle. Kan detta vara nytt rekord i oväntat huvudområde för ett företag som också producerar cola? Vi vet inte, men vi tycker absolut att fler inrättningar borde haka på idén. När kan vi släntra ner till det lokala burgarhaket och köpa med oss deras egen fulcola?

I vilket fall är det Pig iron cola vi står i begrepp att prova, inte restaurangen. Flaskan landar tungt och beslutsamt i fulsnyggträsket. Ja, ska vi vara helt ärliga drar den kanske till och med åt fulful. Vi misstänker starkt att designen passar utmärkt ihop med restaurangen, men en gris som just kommit ur ett barslagsmål är kanske inte det mest lockande vi kan tänka oss att pryda en etikett med. Ganska stilrent fult känns det i alla fall, vi kan lätt tänka oss att den som beställt designen fått precis vad han eller hon tänkt sig. Nåja. Grisen ser i alla fall ut att veta vad den vill, och en sådan gris lär inte sätta sin avbild på vilken cola som helst. Med återupprättade förhoppningar lämnar vi själva flaskan och övergår till att hälla upp innehållet i våra glas.

Snäll vridkapsyl – glädje!

Upphällningen följs av ett milt skummande som snabbt drar förbi. Pig iron cola gör ändå ett gott intryck i glaset, tack vare ett dyigt bubblande som med grisen och stilen i övrigt för tankarna till ett tjäraktigt träsk någonstans i södra USA. Den mörka och fina färgen kompletterar helheten.

När vi doftar på glaset får vi i oss en skön kraftig coladoft med små vaniljinslag och en liten friskhet i kanterna. Mest solid och tung cola dock, vilket får oss att vänta en rejäl och söt colasmak. Och vi blir inte direkt besvikna, även om Pig iron cola är både lättare, piggare och friskare än vi väntat oss när vi fört glaset till munnen. Starten är visserligen lite vattnig, men sötman är det inte något fel på, och den stadiga godislika colamsaken ligger som ett tryggt ankare. Hela tiden finns också en lagom kolsyrad friskhet i anrättningen.

Pig iron cola är inte alls illa för en sydstatsgris som flyttat norrut. Vi kan mycket väl tänka oss att dricka välkyld Pig iron cola på en veranda med utsikt mot Mississippi medan vi väntar på att enorma mängder kött ska nå sin perfekta mörhet och smak på grillen. Högsomrig dricka helt enkelt.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 35,5cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Stefan Edquist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *