Powerking white cola

The energizer

Våra riktlinjer för vad vi testar och inte går ungefär ut på att vi testar drycker som kallas cola, marknadsförs som cola, och/eller helt uppenbart är cola. Och det är den första punkten som gör att vi tar med Powerking white cola här. Den ser inte ut som cola, den smakar inte cola, och det vette tusan om den kan klassas som cola på något sätt egentligen. Men, det är inte mycket att be för, dags att öppna ett par burkar och se vad den går för. För våra kära läsare och alla andra colakonsumenters skull!

Powerking white cola är en energidryck som bland annat säljs på Willys. Det mest speciella med den är egentligen att den kallas cola, men inte är brun, utan helt klar. Därav namnet white cola. Man kan inte skriva om en klar cola utan att nämna det mest kända exemplet, Crystal Pepsi. Den lanserades 1992 i USA och slutade säljas 1993, så vi har inte kunnat testa den. Den sålde jättedåligt, och visar kanske på hur nära förknippat colasmaken är med den bruna färgen. Produktutvecklarna på Power king har löst problemet genom att skippa båda två!

Powerking white cola försöker inte vara något unikt. Den luktar och smakar väldigt likt Red bull, precis som i princip alla andra energidrycker. Är det verkligen så smart att försöka konkurrera med marknadsledaren genom att göra en produkt som är så lik som möjligt? Det ska vi inte gå in på här, men Powerking white cola bjuder alltså inte på någon direkt överraskning, utom möjligen för avsaknaden av colasmak. Det finns en ytterst svag, lite rund bismak som kanske kanske kan sägas påminna om cola, men det är nog inte så många som tänker på den, eller ens märker den.

Nej, resultatet av vårt test är otvetydigt, Powerking white cola är inte cola över huvud taget. Det är en energidryck som inte verkar vara sämre än någon annan, men sånt tar vi inte hänsyn till här. Står det cola på burken har man automatiskt vissa förväntningar på innehållet, och Powerking white cola lever inte upp till någon dem. Eftersom det inte är en cola, och det är colasorter vi testar, kan det inte bli annat än låga betyg.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
Willys
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Helena Wangebo

45 kommentarer

Smokin'

Jag tror att det ska vara en energi dryck smaksatt med cola eftersom märket powerking har andra smaksatta energi drycker. Så det är nog inte meningen att vara en cola.

miffo

När man luktar på denna underliga dryck så tror man att den ska smaka mer cola än vad den gör. Den är i stort sett en helt vanlig energidryck.

Korvost

IMHO så är det här lätt den godaste energidrycken, nästan all annan energidryck smakar bara Red Bull.

johaj

jag tycker den är fin men inte smakar inte som cola. men den smaka r anolunda än vanlig powerking

arne

Den ä god men den smaka inte cola dock är den inte lika god som vanlig PK den är väldigt sur lite för sur kanske

Martin Gunnarsson

Såna teckenproblem tycker vi inte om, måste vara någon ganska udda klient som har varit på besök.

amos

hej jag vill ha kontakta med är om energi drinkarna
hur jag kontakta med är har ni telefon number kan ni skicka mig

Jack

Jag tycker den e skit god :P men förstår varför den fick låga betyg smakar inte riktig cola uta hubbabubba med cola smak vilket e skit…GOTTTTTTTTT

Erik

Det där måste vara det vidrigaste jag någonsin druckit.

Aldrig mer.

selcuk

hej jag skulle bara var någon stans kan vi köpa powerking

ripto

tycker man ser powerking överallt. kolla på willys eller coop forum eller rusta

Carl

Riktigt god, men fruktansvärt söt, inget man dricker mycket av men det är väl bra det :)

HL

Får man svära här?
Helvete! Vilken skit.

Snudd på falsk marknadsföring. Det står tydligt Cola på burksskrället men någon cola är det verkligen inte. Tvi, usch och blä.

Adam

Sitter och dricker en nu, håller med om att den inte ser ut som cola, eller kanske smakar som cola… MEN den är fruktansvärt god!

Lucas

Visste du att systembolaget häller i KRÄKMEDEL i sin sprit olle?!?1 Och om du dricker för mycket powerking kan du bli GRAVID! “Barnet” kommer bli en TJUR!11!

Mattias

Smakar sur bäver… Ni som inte har smakat sur bäver så är det äckligt… bara så ni vet

Nettan

Jag ÄLSKAR denna! Man känner visst en distinkt smak av cola. Den som inte känner den vet då nog inte hur cola ska smaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *