Sun cola

Sun cola är förmodligen den märkligaste colasorten vi har testat. Först och främst är den inte kolsyrad, vilket är ruskigt konstigt bara det. Colan säljs i en liten fyrkantig pappförpackning på 1,25 dl med sugrör på sidan, och det gör ju saken helt galen.
Det här är alltså ett försök att göra saft med colasmak. I samma stil som små chokladägg som uppfyller tre önskningar på samma gång har den här tre överaskningar i bagaget.
Första slurken ska naturligtvis tas ur det medföljande sugröret, och när vi börjar packa upp det kommer den första överaskningen. Istället för att bara vara böjbart på ett ställe, som det alltid har varit, är det här sugröret böjbart på två! Man böjer det först ned och sen upp igen, och vips så har man stoppat det där eländiga droppandet som vi alla minns från barndomen. Ingen uppfinning som förändrar världen, men lite fiffigt är det allt.
Den andra överaskningen är smaken, den är faktiskt inte så tokig. En cola utan kolsyra som säljs i pappförpackning med sugrör skriker ju inte direkt fincola, oavsett hur många gånger man kan böja sugröret. Sun cola har en ganska fruktig colasmak som inte är helt olik smaken av colanappar. Man saknar kolsyran, men det funkar.
Den sista överaskningen är att Sun cola faktiskt innehåller koffein. Det är förhoppningsvis ganska små mängder det handlar om, men att ha koffein i en produkt som så tydligt riktar sig till barn är lite märkligt.
Sun cola är i slutändan en rolig liten produkt. Ett bra sätt att uppfostra en framtida colakonsument.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Pappförpackning 13cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-

15 kommentarer

kopmis

Nån som sett denna i Sverige eller är det bara nåt kul som danskarna fått gratis från sitt grannland Tyskland? Skulle gärna prova denna.

Martin Gunnarsson

Någon hade sett den i en liten butik i Malmö, om du bor där kan jag kolla upp vad den hette om du vill.

M

Finns i olika sorter också! Sport, vanlig, apelsin. Fast de andra sorterna är inte cola…tror jag..

Philip

Köpte en sun-cola igår, det smakar som calippo-glassen som fanns med cola smak förrut, tror dom har tagit bort den glassen, men Sun cola är riktigt gött

Ludde

Calippo med cola finns, Du måste ha letat slarvigt i glassboxen om du inte hittat Calippo Cola.

saylo

de tog bort calippo cola för en par år sedan, men gb har tagit tillbaka den i sortimentet igen.. förra året eller så.

Hannes Kinnunen

hej alla goda och glada den är fans på netto i strängnäs ganska länge tills butiken la ner och idle kom då försvan den men jag ahr också sett den på netto i stockholm, göteborg, örebro, karlstad och lie mra ställen ! ;)

Marcus Alm

var tvungen att testa. smaka som man hade tagit en cola glass typ iglo eller nån anna glas. men hur som helst colansmaka skit!!

Coladrickaren

Jag köpte Sun cola när jag var i danmark år 2006.
Köpte ett 3-pack, och köpte genast ett nytt efter att jag druckit upp det.

Det är en otroligt god, icke kolsyrad cola, som som sagt påminner om Calippo-Cola, eller Igloo-Cola.
Otroligt god dryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *