Sunkist lemon cola

With real lemon juice

Sunkist är ett kooperativ av citrusodlare i Californien och Arizona. Många associerar säkert namnet till små juiceförpackningar med sugrör på sidan, men de kränger sin frukt i en mängd olika former. Dessutom finns det ett antal företag som har licens för att sälja sina produkter under namnet Sunkist. Man kan exempelvis köpa Sunkist-nötter, Sunkist-vitaminer och Sunkist-glass. Ofta har produkterna någon anknytning till citrusfrukter, och så är även fallet med Sunkist lemon cola.

Burken skryter med att läsken är smaksatt med riktig citronjuice, men det är inte helt ovanligt när det gäller citroncola. Vi har ändå vissa förväntningar på den här colan, Sunkist borde inte sälja sitt namn till vem som helst. Guangzhou Watson’s Food & Beverage Co LTD. måste vara något utöver det vanliga!

Sunkist lemon cola skummar ganska mycket när man häller upp den, men är sedan en ganska stillsam historia. Den luktar citron på ett ganska naturligt sätt, vilket känns lovande. Så tar vi första klunken, och smaken är … ja, det krävs helt klart ett par klunkar till innan man kan uttala sig om den saken. Den smakar inte alls som man väntar sig. Citronsmaken är mörkare på något sätt, och känns längre bak i munnen. Tankarna går mer till citronskal än till citronjuice. Först känns det lite märkligt, men efter ett tag är det ganska tydligt att den här lite vuxnare citronsmaken är väldigt lyckad. Den blir inte jobbigt skarp eller sur, utan håller sig beskedligt i bakgrunden. Möjligen blir det lite lite colasmak kvar, men det är långt ifrån någon katastrof.

Sunkist lemon cola är trevlig, vi gillar den lite annorlunda citronsmaken. Riktig citrunjuice kanske är det enda rätta om man ska göra citroncola, eller så är det mer en marknadsföringsgrej. Oavsett vilket har Guangzhou Watson’s Food & Beverage Co LTD. gjort ett bra jobb med den här colan, och om vi var Sunkist hade vi inte ångrat att vi lät dem använda vårt namn.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 34cl
Inköpsställe:
Park 'n' shop, Kowloon city plaza, Hong Kong
Pris:
2,00 kr
Pris/liter:
5,88 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *