Thorncroft healthy thirst orchard cola

Lusciously fruity botanical cola

Vi sprang på denna nya cola i en pappers- och presentbutik av alla ställen. Tillverkare är de för oss tidigare helt okända Thorncroft. Kombinationen ny tillverkare, presentbutik, fluffig slogan och ganska högt pris gör oss på sätt och vis lite tveksamma – är detta en dryck som bara säljs på sitt egenhetsvärde?

Flaskan tycker vi i alla fall riktigt mycket om, den är snyggt designad, har metallock och får en mycket tilltalande mattfuktig yta när vi tar fram den ur kylen.

Innehållsförteckningen är behagligt kort; äppeljuice, kolsyrat vatten, naturliga aromer och maltextrakt är det hela. Ett besök på nätet visar också att Thorncroft är ett av alla trevliga företag som satsar på produkter av hög kvalitet och utan tillsatser. Alla recept sägs dessutom vara framtagna hemmavid av företagets grundare. Det låter onekligen mysigt och småskaligt, provsmakningen får utvisa om det ger goda eller dåliga resultat.

Att få upp locket visar sig vara ett eget litet äventyr. Den nedre metallringen vägrar släppa loss resten av locket, och till slut tar vi till en förbipasserande skruvmejsel för att trixa loss det hela. I efterhand, då vi bistert blänger på lockets insida, inser vi att vi kanske skulle ha tänkt på det som en kapsyl och tagit till en vanlig öppnare istället. Men det är inte helt självklart att en sådan passar när man bara ser utsidan, så säkra känner vi oss inte. Klart är i alla fall att testet fick en oväntad start, och att suget efter lite god cola bara har ökat.

När vi väl fått av locket når en mycket fyllig coladoft våra näsor, och vi börjar nyfiket hälla upp. Det blir dock en minst sagt lugn tillställning, här finns inget skum att tala om och det är ytterst få bubblor i glaset efteråt. Ordet “kolsyrat” om vattnet i innehållsförteckningen känns som grovt överdriven marknadsföring. Nåja, colan är i alla fall mörk och fin, och glaset doftar lika djupt och gott av cola som flaskan. Det är en djup och mörk doft, på något sätt, och den höjer våra förhoppningar flera pinnhål när vi provsmakar.

“Hm … avslagen äppeljuice?” Visst, det finns en lätt och hyfsat frisk smak av äpple, och en ton av välsmakande cola som går bra ihop med äppelsmaken, men det är en lika avslagen och vattnig tillställning som bristen på kolsyra kunde få en att frukta. Det smakar inte illa, bara … platt och tunnt. Healthy thirst orchard cola är i alla fall ganska törstsläckande och uppfriskande för att vara så blaskig, men det är ju en extremt klen tröst.

Tyvärr får vi nog säga att våra farhågor besannades, Healthy thirst orchard cola känns som ett misslyckat experiment eller en kuriosa som kan vara kul att ha provat men absolut inte motiverar sitt pris. Synd på en så trevlig förpackning och doft. I åtminstone detta fall tycker vi nog att receptet kan få gå minst ett varv till hemma hos grundaren.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
Papeterie, Göteborg
Pris:
29,00 kr
Pris/liter:
87,88 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *