Twizza cola

Fulcolas utforskande av Afrika fortsätter. Vi har nu fått äran att doppa smaklökarna i vår första cola från Namibia: Twizza cola. För att ta det hela i rätt ordning känns förpackningen … tja, nästan inget alls. Den är i alla fall inte aktivt ful. Det vi gillar mest med den är att det står Twizza i relief på locket. Vi nickar uppskattande åt denna detalj medan vi bryter förseglingen och häller upp.

Det skummar väldigt, väldigt lite när vi häller upp, och det är inte mycket liv i glaset. Kolsyrebubblorna ser storleksmässigt ut att vara mindre än genomsnittet, vad nu det kan tänkas betyda. På det hela taget ser i alla fall vårt glas Twizza cola oroväckande lugnt och tamt ut.

Efter den intetsägande förpackningen och det tama utseendet är smaken en stor positiv överraskning. Det smakar riktigt mycket cola, med en söt colasmak som är åt isglasshållet. Vill man kan man få en känsla av mosiga päron också. Lite mer kolsyra hade kanske inte skadat, för det här blir faktiskt ganska platt. Efter en stund börjar det kännas väldigt sött i munnen också. Det är inte den värsta sortens sliskkänsla, men det är inte utan att man blir sugen på att varva med lite vatten en bit in i sitt andra glas.

Twizza cola hamnar inte bland våra favoriter, det blir lite för sött och lite för mosigt i munnen. Det saknas någon sorts stuns. Men det känns som att den skulle klara sig bra i våra trakter som en konkurrent till “butikskedjans eget märke”-color. Twizza cola skulle absolut inte behöva skämmas för sig i det sällskapet.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Wive Thuvesson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *